Volledig scherm
Huishoudelijke hulp aan het werk. Foto: Frans Nikkels

Vérian-hulp kan overstappen naar nieuwe thuiszorgaanbieder TVO

NIJMEGEN - TVO Huishoudelijke Hulp wordt per 1 juli toegelaten tot de zorgmarkt in Nijmegen. De gemeente heeft een verzoek van de thuiszorgaanbieder goedgekeurd. 

Daarmee kunnen de huishoudelijke hulpen van het failliete Vérian Care & Clean de overstap maken naar de nieuwe werkgever. Volgens vakbond FNV Zorg en Welzijn heeft de grote meerderheid van de hulpen die actief zijn in Nijmegen, daar al voorbereidingen voor getroffen.

Cliënten kunnen met de hulpen de overstap maken naar de nieuwe zorgaanbieder. In Nijmegen zijn 1.250 Vérian-cliënten. ,,Ik schat dat minstens duizend meegaan met hun hulp naar TVO", aldus vakbondbestuurder Wim van der Hoorn. 

Vérian-medewerkers kunnen er ook voor kiezen bij een doorstartbedrijf van de huidige werkgever te blijven. In Nijmegen was daar bij bijeenkomsten van de vakbonden weinig animo voor. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Populaire sluipweg in Nijmegen is niet zomaar uitgewist
    PREMIUM
    VIDEO

    Populaire sluipweg in Nijmegen is niet zomaar uitgewist

    NIJMEGEN - Spuugzat waren de omwonenden van de Griftdijk in Nijmegen-Noord de drukte op de doorgaande weg. De sluiproute maakte het leven in de aangrenzende nieuwbouwwijken op gezette tijden veel minder aangenaam. Zo'n beetje elke werkdag stond de boel 's ochtends en 's avonds luidruchtig vast. Om tafel met de gemeente Nijmegen kwamen de omwonenden zelf op het idee om de Griftdijk in de spitsuren verboden terrein te laten verklaren voor iedereen die er niet woont.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.