Ruud Klein-Hemmink aan de Graafseweg, een bewoner die boos is over de plannen. De muur op de achtergrond maakt plaats voor een appartementencomplex met 41 woningen.
Volledig scherm
PREMIUM
Ruud Klein-Hemmink aan de Graafseweg, een bewoner die boos is over de plannen. De muur op de achtergrond maakt plaats voor een appartementencomplex met 41 woningen. © Foto: Bert Beelen

Verbazing over communicatie rond bouwplan Graafseweg in Nijmegen: ‘Gaat niet voor het eerst mis’

NIJMEGEN - Het Nijmeegse CDA is verbaasd over de communicatie van de gemeente over een bouwplan voor de Graafseweg. De partij vraagt zich af waarom sommige buurtbewoners niet goed betrokken lijken te zijn bij de plannen en eist opheldering.

6 reacties

 • Theo Cools

  2 maanden geleden
  Je kan er visueel allen maar op vooruit gaan aan het plaatje te zien.
 • Peter Daanen

  2 maanden geleden
  In sommige landen dien je je bouwplannen een aantal weken zichtbaar aan het object "aan te plakken" zodat omwonenden er van op de hoogte kunnen zijn. Dan pas kan een vergunning worden afgegeven. Een melding op een onbekende ingewikkelde website zoals hier is hetzelfde als niemand informeren.
 • Theo Binnendijk

  2 maanden geleden
  Als ik tegen zo'n muur aan moest kijken en zou horen dat er een appartementencomplex voor in de plaats komt, zou ik alleen maar juichen. Maar nog even over het informeren van de buurt: alle bouwplannen worden altijd openbaar gemaakt voordat er een vergunning wordt afgegeven en het is niet nodig om mensen persoonlijk te informeren. Ik vind zelfs dat er teveel mogelijkheden zijn om bezwaar te maken, dat mag best wat minder.
 • Wout Bos

  2 maanden geleden
  Je moet zelf goed in de gaten houden wat er aan bouwaanvragen ingediend worden bij de gemeente. Daar kun je dan bezwaar op aantekenen. Is al jaren zo. Als er nog geen plan is ingediend dan kun je dat als nog.
 • Erik van Lieshout

  2 maanden geleden
  Nou, Nijmegen moet inbreiden en je blijft altijd wel klagers houden. Als we nu alle bouwprojecten tegen het licht gaan houden wat betreft communicatie, dan acht ik de kans groot dat alle bouwprojecten stil komen te liggen. Omdat de burger vindt dat er niet of nauwelijks geluisterd wordt of plannen naar hun wil veranderd worden… Er heerst een woningnood en op deze manier gaat dat niet opgelost worden wanneer men projecten probeert tegen te gaan.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen