'Verbind maximum aan tbs, zodat er altijd perspectief is'

videoDat meer dan de helft van de tbs'ers in de longstay nooit meer vrij komt, is een schending van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM). Dat stelt tbs-advocaat en bestuurslid van de Vereniging van TBS-advocaten, Jan-Jesse Lieftink. ,,Het Europees Hof heeft recent bepaald dat er ook voor levenslang gestraften altijd perspectief op vrijlating moet zijn.’’ 

41 reacties

 • Anonymous

  4 jaar geleden
  Wat is nou de bedoeling van zon advocaat?? Meer gestoorde mensen in de samenleving gooien die dat niet aan kunnen? En slaapt zon persoon er ook nog goed op?
 • Dre

  4 jaar geleden
  Moge duidelijk zijn dat u geen flauw idee hebt waar u over praat. Beter kunt u uw mond houden of uzelf eerst verdiepen in de materie voor u reageert. Dat voorkomt dat u een heel domme indruk achterlaat.
 • Anonymous

  4 jaar geleden
  Sommige zijn gewoon echt geesteziek, kunnen daar zelf ook niks aan doen. En is het goed dat ze achter slot en grendel zitten. Misschien niet in een tbs-kliniek, maar in een kliniek moeten ze wel zitten. Mensen met een zichtbaar handicap mongooltjes enz sluiten ze ook op in een kliniek de rest van hun leven b.v. dus waarom mensen met een onzichtbaar handicap dan niet.
 • Anneke Unen

  4 jaar geleden
  Er zijn naar mijn mening genoeg voorbeelden waarom die TBS ers niet vrij kunnen komen anders moet je eens met die nabestaande praten.
 • tgm beuningen

  4 jaar geleden
  Als iemand geen gevaar (meer) is voor anderen is tbs niet (meer) nodig.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen