Volledig scherm
Het bosje aan de Nieuwe Ubbergseweg waar de Pool werd gevonden. © Paul Rapp

Verdachte (32) van betrokkenheid bij dood Pool in Nijmegen blijft in cel

updateNIJMEGEN - De 32-jarige verdachte van betrokkenheid bij de dood van een Poolse man in Nijmegen (53) blijft nog minimaal twee weken vast zitten. De rechter-commissaris heeft zijn voorarrest verlengd. De verdachte is een man zonder vaste verblijfplaats, naar verluidt ook afkomstig uit Polen.

De 32-jarige blijkt zaterdagavond al te zijn aangehouden in Rotterdam. De politie bracht de arrestatie pas woensdag naar buiten vanwege tactische redenen, aldus een politiewoordvoerder. 

Doodgeslagen

Volledig scherm
De technische recherche onderzoekt de bosjes waar het Poolse slachtoffer is aangetroffen. © Paul Rapp

De politie heeft inmiddels met zekerheid vastgesteld dat de Pool door een misdrijf om het leven is gekomen. Het onderzoek aan de Nieuwe Ubbergseweg is afgerond. Volgens meerdere bronnen is de man bij een ruzie doodgeslagen.

Zijn lichaam is zaterdag aangetroffen in een bosje langs de Nieuwe Ubbergseweg in Nijmegen, waar daklozen in een tentenkampje verbleven. De Pool zou een tijd in dood een onbeheerde tent hebben gelegen en daarna door de tenteigenaar, die was teruggekeerd, naar de bosjes zijn gesleept.

Rechercheurs zoeken getuigen die tussen donderdagavond en zaterdag personen op die plek hebben gezien. Ook zoekt de politie een vrouw die in de week voor het misdrijf met het slachtoffer is opgetrokken. Het slachtoffer is vermoedelijk begin juli met deze vrouw van België naar Nederland gereisd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.