Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

‘Verdachte internationale drugshandel had vrachtwagenbedrijf Westkanaaldijk dat in brand werd gestoken’

NIJMEGEN - De 41-jarige man die dinsdagochtend is aangehouden in Nijmegen wegens verdenking van internationale drugshandel en witwaspraktijken, had tot voor kort een truckersbedrijf op het Nijmeegse industrieterrein Westkanaaldijk. Dat melden meerdere ingewijden op het industrieterrein in Nijmegen-West.

De man zou handelen in de inkoop en verkoop van vrachtwagens. Vorig jaar december woedde een grote brand op zijn terrein. Aangestoken werk, zo bleek als snel. Nog steeds is niet duidelijk wie die brand heeft ingestoken.

De Nijmegenaar werd dinsdag in alle vroegte samen met zijn 39-jarige partner door agenten van het bed gelicht in zijn woning. De hele dag is rondom de woning onderzoek gedaan, onder meer met behulp van drugshonden en geldhonden. 

Groot onderzoek

De politie startte afgelopen zomer een groot onderzoek naar verdachte geldstromen. Op die manier kwamen de verdachte en zijn partner in beeld. 

Volgens de politie wordt de Nijmegenaar verdacht van internationale handel in hennep, het witwassen van criminele gelden door de verkoop van auto's en vrachtwagens en betrokkenheid bij een drugslab in de omgeving van Nijmegen. Ook zou hij gezocht worden door de Duitse autoriteiten wegens een strafbaar feit. 

Wat dat is, is niet bekend gemaakt.     

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.