Volledig scherm
De woning van de bedreigde Nijmegenaar Danny M. werd maandenlang tot verboden gebied verklaard. © Paul Rapp

‘Verdachten aanslag op Telegraaf waren ook bij huis Nijmegenaar Danny M.’

NIJMEGEN - Zeker twee mannen die werden opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag op De Telegraaf in juni vorig jaar, doken eerder ook op in een onderzoek naar een verijdelde moordpoging op de Nijmeegse Danny M.

Dat meldt De Telegraaf op basis van ‘goed ingevoerde bronnen’ rond het onderzoek naar de aanslag. De twee mannen werden 8 april opgepakt in verband met de aanslag in Amsterdam. Het zou gaan om zogenoemde ‘spotters’, die als een soort verkenners optreden voor liquidatieteams. 

Versleuteld

Danny M. staat bekend als de ‘telefoonleverancier van de onderwereld’. Hij verkocht zogenoemde pgp-telefoons aan criminelen. Die kunnen daarmee versleutelde berichten versturen. In 2016 nam justitie de complete server van M's bedrijf Ennetcom in beslag. Zo had ze de beschikking over miljoenen berichten tussen criminelen. Sindsdien zou M. worden bedreigd.

De bedreigingen aan zijn adres zorgden voor onrust in M.'s woonwijk Hegdambroek. Burgemeester Bruls sloot zijn woning afgelopen zomer zelfs uit veiligheidsoverwegingen. Inmiddels mag de Nijmegenaar zijn huis weer in en heeft hij aangekondigd het te willen verkopen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Burgemeester Bruls doet illegaal gok-café in Lindenholt per direct op slot
    PREMIUM

    Burgemees­ter Bruls doet illegaal gok-café in Lindenholt per direct op slot

    NIJMEGEN - De eigenaar van pizzeria-shoarma Da Christian in het Nijmeegse stadsdeel Lindenholt moet per direct stoppen met een illegaal gok-café in een aangrenzend pand. Dat heeft burgemeester Bruls besloten. Hij past bestuursdwang toe en eist dat de eigenaar acuut alle ingangen naar dat pand voor publiek afsluit. Als hij dat niet zelf doet, dan laat de gemeente dat doen; alle kosten worden dan op de eigenaar verhaald.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.