Volledig scherm
De politie doet onderzoek op het ANAC-terrein in Nijmegen waar zatermiddag bij een ruzie iemand in zijn been werd geschoten. © Waldie Rutten/112 Nieuwsgroep

Verdachten schietincident reden in auto met lek gestoken banden van Nijmegen naar Beuningen

VIDEONIJMEGEN/ BEUNINGEN - Twee verdachten van betrokkenheid bij een schietincident gistermiddag in Nijmegen zijn in een auto met lek gestoken banden van van het terrein van Anac Karting in Nijmegen naar de McDonald’s in Beuningen gereden.

Mogelijk is er in de auto nog iets voorgevallen waardoor een van de twee inzittenden gewond is geraakt.

Dat blijkt uit een reconstructie die de politie zondag aan het begin van de middag heeft vrijgegeven. De politie zwijgt daarin over de inzet van de ruzie die leidde tot het incident. 

Na het incident gistermiddag kort na 16.00 uur werden de vier aangehouden. De gewonden zijn een Arnhemmer van 27  en een 21-jarige man zonder vast woonadres. Ook een 32-jarige Nijmeegse en een 21-jarige man uit Den Haag zitten vast.

Schot in het been

Volgens de politie kwamen de vier bij elkaar bij Anac toen twee van hen bij de andere twee in de auto stapten. Ze kregen ruzie waarna een van hen een wapen trok en een ander in het been schoot.

De schutter werd in de auto overmeesterd en het wapen werd afgepakt. De vier stapten uit de auto en een van hen steak de banden lek. Het ene duo ging naar het CWZ-ziekenhuis voor behandeling. De andere twee reden met de auto waarvan de banden lek zijn gestoken richting Beuningen.  

Daar hielden gewaarschuwde agenten hen kort na aankomst aan. Een van de inzittenden bleek ook gewond en werd met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De twee gewonden lagen zondag nog in het ziekenhuis. 

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.