Oud en nieuw in Nijmegen-West: Eric Mol op zijn woonschip in de Waalhaven en op de achtergrond de nieuwbouw van de Handelskade.
Volledig scherm
PREMIUM
Oud en nieuw in Nijmegen-West: Eric Mol op zijn woonschip in de Waalhaven en op de achtergrond de nieuwbouw van de Handelskade. © Gema Perez

Verhalen tijdens filmwandeling over Nijmegen-West, een wijk die transformeert: ‘Je moet meebewegen’

NIJMEGEN - Oude en nieuwe verhalen uit Nijmegen-West, een wijk die snel verandert. Filmfestival Go Short en Architectuurcentrum Nijmegen nemen het publiek met podcasts en korte films mee op ontdekkingstocht. Gratis beschikbaar voor iedereen met smartphone en koptelefoon.

3 reacties

 • G Klijnstra

  1 jaar geleden
  Inderdaad een erg eenzijdig beeld. Ik woon al 69 jaar in west in de buurt van de Weurtseweg. Mis veel in deze wandeling.
 • J le Blanc

  1 jaar geleden
  Erg gemakzuchtig en eenzijdig beeld dat wordt geschetst. De makers kijken niet verder dan hun hippe neus lang is, en komen dus niet verder dan de directe omgeving van de Honigfabriek. West is niet alleen oude bedrijfspanden en volksbuurten, maar óók het voormalig tuindersdorp Hees, het buitenverblijf met stallen van de familie Carré (ja, die), het 'villapark' van Oscar Leeuw, etc. Deze makers zijn als de Amsterdammer die alles buiten de Ring als onbekende (lees: niet relevante) provincie ziet...
 • Anton van Driel

  1 jaar geleden
  In een ander bericht lees ik: jumbo overvallen in nijmegen door 2 jongens met een zuid europees uiterlijk. Waren dit dan Spaanse/italiaanse of griekse jongeren ofzo? Portugees wellicht? Dam weet ik waar op moet letten.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen