De Nijmeegse wijk Bottendaal, waar veel panden zijn omgebouwd tot studentenhuis.
Volledig scherm
De Nijmeegse wijk Bottendaal, waar veel panden zijn omgebouwd tot studentenhuis. © Bert Beelen

Verkamering: pak overlast, onvrede en onveiligheid aan

OpinieWat is het antwoord op de voortschrijdende verkamering (huizen ombouwen tot studentenhuizen) in Nijmegen? In dit opiniestuk komen Stadspartij DNF en PvdA met een 6-puntenplan. 

13 reacties

 • Frits

  2 jaar geleden
  De drie O's. Doet met toch aan Finkers denken."De brandweer wil de jeugd graag wijzen op de 3 O's:  Oh Oh Oh!"
 • KNijmegenaar

  2 jaar geleden
  Globaal mee eens, maar het zou nog veel beter staan als men wat meer werk ervan zou maken om de 'wees' fietsen die er tussen staan en de eventuele fietswrakken die er nog wel eens tussen staan regelmatig te verwijderen. En soms wat meer fietsklemmen maakt het ook netter.
 • Nadenk1

  2 jaar geleden
  Technisch gezien wonen er op een dergelijk adres veel mensen. behoorlijk effectief dus. Je zou ook de vraag kunnen stellen of al die eensgezinswoningen door een alleenstaande met een goede baan bewoond mogen worden. Er is eenvoudig weg gewoon veel scheefgroei. Overigens helpt het verhogen van de WOZ grens totaal niet. De lage rentestand van dit moment in samenhang met de krapte op de markt zorgt voor goede rendementen op verhuur. Al zou je de WOZ op 300.000 zetten is het rendement nog prima.
 • Nadenk1

  2 jaar geleden
  Bijzonder dat men alleen maar komt met oplossingen welke de maatschappelijke reactie en directe dag tot dag problematiek oplossen. Ik begrijp dat een politieke partij meer blije gezichten krijgt als ze tastbare problemen oplost. Maar het echte probleem zit aan het begin van de woningnood. En in dit artikel specifiek de studenten. De politieke partijen/Gemeente zou harde afspraken moeten maken met de RU en HAN. Als ze er 3500 studenten extra toelaten is het wachten op problemen.  Dus maak je sterk voor helaas minder toestroom aan studenten. De opname capaciteit in de markt is hiervoor te laag.
 • Barry

  2 jaar geleden
  (Ook)  meer studentenhuisvesting bouwen dus. Het echte probleem is dat we een stelletje besluiteloze en ambitieloze slapers hebben op het stadhuis. Nijmegen is groeistad, met Utrecht grootste woningtekort etc etc Nou ondertussen groeit Arnhem heel wat sneller dan Nijmegen, dus waar gaat het fout?
 1. Doe mee met ‘Collage van de stad’ en leg het verstrijken van de tijd vast

  Doe mee met ‘Collage van de stad’ en leg het verstrij­ken van de tijd vast

  NIJMEGEN - Als honderden mensen op dezelfde dag vanuit de voordeur hun straat vastleggen op beeld en dit jaren achter elkaar doen, dan registreer je hoe de stad geleidelijk verandert. Meer of minder auto's op straat, bomen die groeien bijvoorbeeld, of de bakfietsentrend. Dat is het idee achter Beeldproject ‘Collage van de stad’, dat voor de tweede keer Nijmegenaren oproept een foto te maken en op te sturen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Opnieuw brandt een auto uit in Nijmegen
  Play

  Opnieuw brandt een auto uit in Nijmegen

 2. Vitesse-fans niet welkom in stadion, dus samenkomst in Sonsbeekpark
  Play

  Vitesse-fans niet welkom in stadion, dus samenkomst in Sonsbeek­park

Nijmegen e.o.