Werner Toonen uit Gennep verkoopt nu ook kerstspullen in de vuurwerkloods in Wyler.
Volledig scherm
PREMIUM
Werner Toonen uit Gennep verkoopt nu ook kerstspullen in de vuurwerkloods in Wyler. © DG

Verkoper Werner over vuurwerkverbod:
‘Van Diederik Gommers hoeft het niet’

WYLER - Vorig jaar  leden ze al een ton schade, die niet gecompenseerd werd: dit jaar ziet het er ook somber uit nu de regering weer een vuurwerkverbod heeft ingesteld. ,,We kunnen onze voorraad vuurwerk (in de categorie 2) nog een jaar in de bunker laten liggen", zegt Werner Toonen uit Gennep. ,,We mogen alleen kindervuurwerk (categorie 1) verkopen, maar dat maakt het omzetverlies niet goed."

14 reacties

 • Gerrit Louter

  2 maanden geleden
  Vele oude tradities zijn ons al afgenomen of worden veranderd , nu ook weer dit vuurwerk verbod , het is dan ook geen wonder dat vele mensen regeltjes moe worden , zich er tegen verzetten , en het ontaard in rellen , vernielingen en geweldpleging....niet dat ik dit goedkeur....maar met praten en betere voorlichting bereik je meer dan met verboden , want dat word door het merendeel toch niet nageleefd , de meesten zijn allang voorzien van vuurwerk uit het buitenland...dus hoezo...verbieden...
 • Ans Brouwer

  2 maanden geleden
  Wat een zielige reaktie',s allemaal , de een verkoop bloemen de andere brood en gelukkig ook een deel vuurwerk. Waar nog miljoenen mensen ieder jaar weer van genieten. En wat de omzet betreft ja ze verdienen goed maar werken er ook keihard voor. En die zak met geld aan compensatie daar kan je niet eens 2 maanden je huur van betalen. En ja een hoop mensen vinden het erg jammer dat het weer niet kan. Van siervuurwerk genieten veel mensen. Iedereen zijn lol.
 • Nico van Dam

  2 maanden geleden
  Weer zo'n woordvoerder van het eigenbelang die een podium krijgt. Nee is Nee!! Doorlopend dat gezeur en gezanik van elke weer een of andere belangengroepje zorgt ervoor dat iedereen in de shit blijft zitten.
 • bart verplak

  2 maanden geleden
  Die hele vuurwerkhandel naar de maan schieten.
 • Hannie Thonsen

  2 maanden geleden
  @Wilhelmus. De marge is waarschijnkijk zo hoog dat je de rest van het jaar geen inkomen nodig hebt. De opmerking in het stuk ,,Ze hebben niet in de gaten dat ze met een vuurwerkverbod hele gezinnen kapot maken" lijkt me echt zwaar overdreven. Het is eerder het vuurwerk dat hele gezinnen kapot maakt.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.