Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Paul Rapp

Vermeende Nijmeegse loverboy pleegde ontucht met 14-jarig meisje: 2,5 jaar cel

ARNHEM - De 25-jarige vermeende loverboy D-Angelo S. uit Nijmegen is vrijgesproken van mensenhandel. Wel is hij veroordeeld voor ontucht met een 14-jarig meisje en oplichting van twee jonge vrouwen. De rechtbank legde hem een gevangenisstraf van tweeënhalf jaar op.

Het Openbaar Ministerie eiste eerder nog vijf jaar cel en tbs met dwangverpleging op voor de uitbuiting van negen vrouwen tussen 2014 en 2017. 

Maar de rechtbank zag geen bewijs dat de Nijmegenaar de vrouwen heeft benaderd en seksuele relaties met ze heeft aangeknoopt met het doel ze uit te buiten.

Mee naar telefoonwinkels

De Nijmegenaar leerde de vrouwen kennen via kennissen of via datingsites. De man nam vrouwen die verliefd op hem waren mee naar telefoonwinkels en haalde ze over abonnementen af te sluiten. Hij hield daarbij het verhaal dat hij een manier wist om die abonnementen weer van hun naam af te krijgen. Vervolgens stonden de vrouwen, die verliefd op hem waren, de telefoons aan hem af.

De vrouwen hadden moeten doorzien dat dit niet kon kloppen, vindt de rechtbank, en dat telefoonwinkels op deze manier werden misleid. Slechts in twee gevallen, waar het ging om kwetsbare vrouwen, zag ze bewijs voor oplichting.

De Nijmegenaar heeft steeds alle aantijgingen ontkend, ook dat hij seks heeft gehad met het minderjarige slachtoffer. Maar de rechtbank ziet voor het laatste voldoende bewijs.

Respectloos

De respectloze manier waarop de Nijmegenaar omgaat met vrouwen en jonge meisjes baart zorgen, aldus de rechtbank. Maar ze zag geen mogelijkheden om behandeling op te leggen. Onderzoek door gedragsdeskundigen leverde geen advies in die richting op.

Om te zorgen dat de man uit de buurt blijft van het minderjarige slachtoffer, legde ze wel een contactverbod voor de duur van vijf jaar op. Vorderingen om schadevergoeding verklaarde ze niet-ontvankelijk. Dat betekent dat de gang naar de civiele rechter moet worden gemaakt om kosten vergoed te krijgen.

Een aantal vrouwen die aangifte tegen de Nijmegenaar deden toonden zich bij de uitspraak verbijsterd. Een paar barstten in tranen uit. De moeder van een van hen stapte na afloop op de officier van justitie af en drong erop aan dat hij in hoger beroep gaat. Waarschijnlijk wel, luidde het antwoord.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.