Volledig scherm
PREMIUM
De scooter van de twee verdachten, na de fatale aanrijding in 2010. © Henk Baron

Veroordeelde Nijmeegs scooterdrama al met soort proefverlof, ‘maar nog niet écht vrij’

NIJMEGEN - Eén van de twee mannen die vorig jaar na een juridische strijd van acht jaar werden veroordeeld voor het doodrijden van een voetganger in Nijmegen, is al weer uit de gevangenis. Hij maakt zeer waarschijnlijk gebruik van een vorm van proefverlof. 

Opvallend, want pas in mei 2020 heeft hij twee derde van de opgelegde gevangenisstraf erop zitten en komt hij in aanmerking voor voorwaardelijke invrijheidstelling. Het gaat om Mohamed el G. Precies een jaar geleden werd hij veroordeeld tot 4 jaar cel (met aftrek van voorarrest) voor zijn aandeel in wat ‘het Nijmeegse scooterdrama’ is gaan heten.

,,Ik hoef niet langer in de gevangenis te zitten”, zegt El G. telefonisch. Verder wil hij niks zeggen. Hij verwijst naar zijn advocaat, maar ook die geeft geen toelichting.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.