De ravage op het Jonkerbosplein in Nijmegen is groot ten gevolge van het ongeval.
Volledig scherm
De ravage op het Jonkerbosplein in Nijmegen is groot ten gevolge van het ongeval. © Tom Hessels

Veroorzaker van ernstig ongeval in Nijmegen vlucht op sokken: politie vindt fles lachgas in auto

NIJMEGEN - De veroorzaker van een ernstig ongeval op het Jonkerbosplein in Nijmegen is zaterdagochtend op zijn sokken gevlucht. Bij de aanrijding, die iets na half acht plaats vond, raakte een persoon gewond.

Een Ford Focus met daarin twee inzittenden draaide in Nijmegen vanaf de Muntweg de Neerboscheweg op in de richting van het ziekenhuis, toen de bestuurder van de BMW het rode licht negeerde en de Ford in de achterkant schepte. ,,De bestuurder van de Ford raakte bij het ongeval gewond,” zo vertelt een van de agenten ter plaatse. ,,Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De bijrijder van de auto kwam met de schrik vrij.”

‘Vermoeden wie de bestuurder is’

De bestuurder van de BMW sloeg na het ongeval op de vlucht. ,,Hij ging er op zijn sokken vandoor,” laat de politie weten. ,,We zijn al langs zijn huis geweest, maar daar was hij niet aanwezig. Hij is nog voortvluchtig, maar we hebben een vermoeden wie de bestuurder is.”

De politie vond in de BMW lachgas en meerdere gebruikte ballonnen.
Volledig scherm
De politie vond in de BMW lachgas en meerdere gebruikte ballonnen. © Tom Hessels

In de BMW werd door de politie een fles lachgas en enkele gebruikte ballonnen aangetroffen. Die zijn door de politie in beslag genomen voor verder onderzoek. Of de bestuurder ten tijde van het ongeval onder invloed van lachgas was, kon de politie niet vertellen.

Beide voertuigen raakten door het ongeval zwaar beschadigd. Drie van de vier rijstroken zijn bijna de gehele ochtend afgesloten geweest voor sporenonderzoek door de politie. Na afloop van het onderzoek is de rijbaan schoongeveegd en zijn beide auto's door een takelbedrijf afgevoerd.

De ravage op het Jonkerbosplein in Nijmegen is groot ten gevolge van het ongeval.
Volledig scherm
De ravage op het Jonkerbosplein in Nijmegen is groot ten gevolge van het ongeval. © Tom Hessels
  1. Kartonnen doodskist in de aanbieding: ‘Juist nu belangrijk om duurzame keuze te maken’
    PREMIUM

    Kartonnen doodskist in de aanbieding: ‘Juist nu belangrijk om duurzame keuze te maken’

    NIJMEGEN - Het klinkt wat cru, in deze tijd met dagelijks toenemende sterftecijfers: een doodskist met korting. Maar het tegendeel is waar, stelt Koen Verlinden, eigenaar van Fair Coffins. ,,Juist nu hebben nabestaanden de neiging te kiezen voor een goedkope spaanplaat kist, de allerslechtste keuze voor het milieu. Terwijl onze duurzame kisten van gerecycled golfkarton ecologisch én goedkoper zijn.”

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.