Volledig scherm
Het Radboudumc op archiefbeeld. © ANP

Verpleegstersflat wordt woonplek voor 160 studenten

NIJMEGEN - In de voormalige verpleegstersflat aan het Geert Groteplein in Nijmegen komen studenten te wonen. Het Radboudumc en huisvester van studenten SSH& willen na een grondige verbouwing 160 studenten onderbrengen in het pand, dat dateert uit 1967.

Beide partijen hebben dat dinsdag gemeld.

Het gebouw biedt volgens het plan ruimte voor 156 woningen voor studenten en drie studentenkamers. De verbouwing begint naar verwachting volgend jaar, de studenten kunnen er vanaf medio 2020 in. 

Herkenbaar

Het Radboudumc gebruikte het pand, ook wel bekend als Transitorium, tot voorkort als kantoor. SSH& krijgt de grond in erfpacht van het ziekenhuis. 

Het Radboudumc is blij met de herbestemming, zegt Paul Smits. Hij is decaan en vicevoorzitter van de Raad van Bestuur van het Radboudumc. ,,Het gebouw krijgt zijn oorspronkelijke functie terug. Voor de studenten, waarvan een deel ook verbonden zal zijn aan het Radboudumc. Dat geeft nieuwe dynamiek op onze campus.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.