Volledig scherm
Het Radboudumc op archiefbeeld. © ANP

Verpleegstersflat wordt woonplek voor 160 studenten

NIJMEGEN - In de voormalige verpleegstersflat aan het Geert Groteplein in Nijmegen komen studenten te wonen. Het Radboudumc en huisvester van studenten SSH& willen na een grondige verbouwing 160 studenten onderbrengen in het pand, dat dateert uit 1967.

Beide partijen hebben dat dinsdag gemeld.

Het gebouw biedt volgens het plan ruimte voor 156 woningen voor studenten en drie studentenkamers. De verbouwing begint naar verwachting volgend jaar, de studenten kunnen er vanaf medio 2020 in. 

Herkenbaar

Het Radboudumc gebruikte het pand, ook wel bekend als Transitorium, tot voorkort als kantoor. SSH& krijgt de grond in erfpacht van het ziekenhuis. 

Het Radboudumc is blij met de herbestemming, zegt Paul Smits. Hij is decaan en vicevoorzitter van de Raad van Bestuur van het Radboudumc. ,,Het gebouw krijgt zijn oorspronkelijke functie terug. Voor de studenten, waarvan een deel ook verbonden zal zijn aan het Radboudumc. Dat geeft nieuwe dynamiek op onze campus.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Radboud Universiteit stuurt phishing-mail naar studenten en medewerkers: Trappen ze erin?

    Radboud Universi­teit stuurt phis­hing-mail naar studenten en medewer­kers: Trappen ze erin?

    NIJMEGEN - Alle studenten en medewerkers van de Radboud Universiteit kregen onlangs een mailtje: ‘Uw mailbox is bijna vol. Om te voorkomen dat uw mailbox niet meer bereikbaar is voor uzelf en voor anderen die u willen mailen, adviseren we u dringend extra ruimte aan te vragen.’ De e-mail riep op dit zo snel mogelijk te doen door op een link te klikken en hun gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.