Het koetshuis aan de Heideparkseweg in Nijmegen, waarover de bewoner een conflict heeft met antikraakpand-beheerder GMC.
Volledig scherm
PREMIUM
Het koetshuis aan de Heideparkseweg in Nijmegen, waarover de bewoner een conflict heeft met antikraakpand-beheerder GMC. © Google Streetview

Verslaafde en omstreden antikraker van Nijmeegs koetshuis moet zijn moeder met rust laten

NIJMEGEN - Inbraak, diefstal, mishandeling, poging tot doodslag: het dossier tegen een 32-jarige Nijmegenaar groeit snel. De man woont in een oud koetshuis aan de rand van het Goffertpark en ligt daarover in de clinch met beheerder GMC. Hij moest zich dinsdag voor het eerst voor enkele vergrijpen verantwoorden voor de Nijmeegse politierechter.

Omdat hij niet kwam opdagen, werd hij bij verstek veroordeeld. Volgens de officier van justitie is het dossier over Bop H. omvangrijk. Hij kampt met een drugsverslaving en volgens de officier zou het goed zijn als hij onder toezicht van de reclassering wordt gesteld. 

,,De zorg over deze verdachte is groot. Hij vertoont vreemd gedrag en zorgt voor overlast. Daar moeten we zicht op krijgen”, zei ze. ,,Mogelijk heeft hij hulp nodig.” 

De rechter vond reclasseringstoezicht, op basis van de feiten waarvoor H. nu moest voorkomen (inbraak, diefstal en vernieling), te voorbarig. Wel legde hij hem een werkstraf van 120 uur op, waarvan 60 voorwaardelijk. Ook legde hij hem een contact- en straatverbod voor zijn moeder op. 

Quote

Als je ons wat aandoet, gaat je kop eraf

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.