Het dispuutshuis van THOR aan de Bijleveldsingeld in Nijmegen
Volledig scherm
PREMIUM
Het dispuutshuis van THOR aan de Bijleveldsingeld in Nijmegen © Google Streetview

Vertrek dreigt voor ‘overlastgevend' studentendispuut in Nijmegen

NIJMEGEN - Leden van het roemruchte dispuut THOR uit Nijmegen dreigen na ruim dertig jaar te moeten vertrekken uit hun studentenhuis. Het monumentale pand,  gevestigd aan de Bijleveldsingel, is volgens de omgevingsdienst (ODRN) illegaal verkamerd. Ook zouden de bewoners voor overlast in de buurt zorgen. Een aanvraag om alsnog een vergunning voor verkamering te krijgen, is daarom afgewezen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. ‘Toekomstig hotel bij Berendonck nog eens goed voor 150 banen’
  PREMIUM

  ‘Toekomstig hotel bij Berendonck nog eens goed voor 150 banen’

  WIJCHEN / NIJMEGEN - Een hotel bij sauna Thermen Berendonck. Het is een langgekoesterde wens van algemeen directeur Fabian Dolman van Quality Wellness Resorts (QWR), eigenaar van het wellnesscomplex aan de recreatieplas bij Wijchen en Nijmegen. De geesten lijken er rijp voor. Want in de Toeristische Visie 2020-2030 van Wijchen, ziet de gemeente óók graag dat er een luxe hotel komt. Een gesprek met Fabian Dolman over de plannen.
 2. Einde voor iconisch Kolpinghuis: herinnering aan carnavalsfeesten en gigs André Hazes en Pink Floyd blijft
  PREMIUM

  Einde voor iconisch Kolping­huis: herinne­ring aan carnavals­fees­ten en gigs André Hazes en Pink Floyd blijft

  NIJMEGEN - Nog één bijeenkomst van de Vrijwilligerscentrale die met een clubje van tien, vijftien mensen komt vergaderen en dan is het gebeurd. René Saleming stopt als manager van het Kolpinghuis. Na 48 jaar. En met hem valt alles om - het is het einde van het Kolpinghuis in Nijmegen, oorspronkelijk het verenigingsgebouw van de Kolpingvereniging maar een gebouw dat zoveel meer was.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.