Volledig scherm
foto Flip Franssen

Vertrouwen opgezegd in bieb-directeur

NIJMEGEN - De ondernemingsraad van de Openbare Bibliotheek Gelderland-Zuid heeft vrijdag het vertrouwen opgezegd in directeur Willem Huberts. "De ondernemingsraad ziet symptomen en gevolgen van een disfunctionerende algemeen directeur.

Wij hebben geen vertrouwen in een structurele oplossing zonder wisseling in de personele bezetting aan de top", aldus de verklaring van de or.

Afgelopen weken kwam naar buiten dat het personeel zich al jaren ergert aan de directeur. Hem wordt intimiderend gedrag en eigenmachtig optreden verweten. Ook zou hij een sfeer van angst creëren en ondergeschikten schofferen.

De Raad van Toezicht gaat zich beraden hoe het nu verder moet. Bestuurslid Titus Hoedemaker wil zaterdag nog geen reactie geven. "We nemen even tijd voor bezinning. Op zeer korte termijn zullen we naar buiten komen met een besluit." Ook Huberts zelf wil niet reageren.

De SP wil van het college van B en W opheldering over de vraag of de interne strubbelingen hebben geleid tot de povere resultaten van 2008. De bibliotheek telde in dat jaar 36 procent minder leden dan was afgesproken. Volgens voorzitter Marieke Oudt van de ondernemingsraad staat dat los van het vertrouwensconflict.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.