Het oude, vervallen hutje in het Mariënbosch heeft een grote aantrekkingskracht op daklozen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het oude, vervallen hutje in het Mariënbosch heeft een grote aantrekkingskracht op daklozen. © David van Haren

Vervallen boshutje waarin al eens dakloze overleed zorgt voor overlast, maar slopen ligt ingewikkeld: iedereen wijst naar elkaar

NIJMEGEN - Een oud, vervallen hutje in het Mariënbosch in Nijmegen-Oost heeft een grote aantrekkingskracht op daklozen. Omwonende studenten hebben overlast van de zwervers en in 2020 overleed er zelfs een man. Het hutje slopen lijkt een oplossing, maar iedereen wijst naar elkaar.

7 reacties

 • Jack Berg

  1 maand geleden
  Studenten zijn wat mij betreft de.meeste overlastgevende mensen in de stad met hun fietsen die overal neergekwakt worden en hun rotzooi dat op straat word gegooit geluidsoverlast en kapot gescheurde zakken van studenten, en studenten huizen met onverzorgde voortuintjes vol met onkruid en rotzooi laat ze daar eens iets aan doen ipv die arme daklozen mensen te klieren.
 • Fanny Jong

  1 maand geleden
  Wie is de eigenaar van het terrein. In Beek mogen ze de uitkijk toren slopen en daar kraait niemand naar omdat de eigenaar kapitalist is. En nu doen ze moeilijk over een hutje.
 • k Van de meer

  1 maand geleden
  Daklozen hebben niet zoveel. Als dit is wat ze wel hebben, zou ik niet de gene willen zij die pleit om ook dit af te pakken. Ook omwonenden zien denk ik liever een dakloze niet in het huisje, dan dat ze zonder privacy en rust in het park liggen.
 • Mattie Veld

  1 maand geleden
  @Theo die verplichting is op de lange baan geschoven door de 1e kamer.
 • c. Heij

  1 maand geleden
  Van het kastje naar de muur en weer terug, daar is men goed in hier in Nederland. En dat kom je tegen in alle geldingen van onze maatschappij. En in den Haag wordt alles weg gelachen en dan zou je maar zo kunnen liegen als je lacht.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.