De verwarde Nijmegenaar werd opgepakt omdat hij zijn huis aan de 23ste straat in de Nijmeegse wijk Gildekamp vol had laten lopen met gas.
Volledig scherm
PREMIUM
De verwarde Nijmegenaar werd opgepakt omdat hij zijn huis aan de 23ste straat in de Nijmeegse wijk Gildekamp vol had laten lopen met gas. © Jesse van den Hater / 112Nieuwsgroep

Verwarde Nijmegenaar die zijn huis wilde laten ontploffen ‘moest beloven géén brand te stichten’

NIJMEGEN - Waarom grepen psychiaters en andere hulpverleners niet daadkrachtiger in bij een ernstig verwarde bewoner van de wijk Gildekamp? Exact een jaar geleden probeerde de 41-jarige man zijn huurhuis in het stadsdeel Lindenholt te laten ontploffen.

8 reacties

 • Hulshof

  9 maanden geleden
  De afgelopen jaren is fors bezuinigd op de geestelijke gezondheidszorg. En dat gebeurt nog steeds. Medewerkers lopen er weg wegens de slechte arbeidsomstandigheden. Dit is het resultaat.
 • Ronnie

  9 maanden geleden
  Waarom heeft het zo ver kunnen komen met deze man? Hier is heel wat aan vooraf gegaan dat het steeds slechter met hem ging. Dit kan divers zijn verliefdheid, onrecht, banen verlies, foute door derde etc. Daadkrachtig optreden durven er maar heel erg weinig. Voorkomen is beter dan genezen vanaf het begin al.
 • MoniqueD

  9 maanden geleden
  klopt en sommigen daarvan zijn bij de gemeente alleen maar bekend als reumapatient en niet als psychiatrisch patient omdat een familielid wekelijks "woonbegeleiding" geeft. Als je als buur niet wilt verhuizen door de structurele woonoverlast moet je een heel dossier schrijven in de hoop dat de verhuurder de GGD inschakeld zodat het pathologische gedrag bekend is. Dan nog sturen ze er bemoeizorg niet op af, dan moet er eerst iets ernstigs gebeuren. Jarenlange bloedzuigerij bij beide buren is niet ernstig genoeg.
 • Jos Haas

  9 maanden geleden
  Volgens mij lees ik dat zijn advocaat het triest en onbegrijpelijk vindt dat er geen hulp is. Dat zie ik in meerdere situaties. Er worden héél veel mensen in 'gewone' woonomgevingen geplaatst die eigenlijk niet zelfstandig kunnen wonen. En dáár gaan dingen mis.
 • Ook

  9 maanden geleden
  Ik zou advocaat Pernot wel eens willen horen wanneer zoiets zijn eigen buurman zou betreffen......!Ik erger me aan het volstrekt onrealistisch bekijken van situaties door advocaten van verdachten van strafbare feiten, zij baseren zich op slechts hun eigen mening en dat is er dan ook nog een die voor de verdachte zou gunstig mogelijk moet zijn (niks mis mee) maar gaan daarnaast ook volstrekt voorbij aan de impact van wat er gebeurd is of had kunnen gebeuren voor de samenleving door die daden.Dat zou - wat mij betreft - best wel heel wat realistischer kunnen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Weer naar de dierentuin maar wel met een negatieve coronatest
  Play

  Weer naar de dierentuin maar wel met een negatieve coronatest

 2. Mark moet na zijn huis ook zijn dumpzaak verkopen: 'Spaarpotje is leeg'
  Play

  Mark moet na zijn huis ook zijn dumpzaak verkopen: 'Spaarpotje is leeg'

Nijmegen e.o.