Volledig scherm
© Bert Beelen

Verwoest Nijmegen staat nu op een postzegel

NIJMEGEN - Postzegels met de Stikke Hezelstraat en de Stevenskerk, De Pauwelstraat, de Grote Markt, Lange Burchtstraat en Augustijnenstraat. Beelden van een verwoeste stad na het ‘vergissingsbombardement’ op 22 februari 1944. Omdat het 75 jaar geleden is, greep Filatelistenvereniging Noviopost uit Nijmegen dit jaar aan om speciale herdenkingszegels te laten maken. 

Postzegels met beelden van de stad vóór het bombardement, en postzegels met de verwoestingen in het hart van Nijmegen na de fatale ramp.

Duizend

Duizend postzegels heeft de filatelistenvereniging laten maken. Maar is er meer animo voor, dan kunnen ze de postzegelvelletjes bijbestellen bij PostNL. 

De bijzondere postzegels zijn te koop tijdens het evenement Novio-Fair van de filatelistenvereniging op 9 en 10 maart. Dan besteedt de postzegelclub aandacht aan 75 jaar bevrijding met een tentoonstelling van oude ansichtkaarten van het ‘oude‘ Nijmegen, van de verwoestingen het vergissingsbombardement op Nijmegen en van de Operatie Market Garden, de bevrijding van Nijmegen in september 1944. In september wil Noviopost met een nieuwe reeks herdenkingszegels komen van Market Garden. Het ansichtkaarten komen uit een privé-verzameling van Jan op den Camp, een van de Noviopost-leden. 

Postzegelbeurs

Een velletje van tien herdenkingszegels kost 12,50 euro. De Novio-Fair, een internationale postzegelbeurs en postzegeltentoonstelling, wordt gehouden in de O.C. Huisman sporthal aan de Dennenstraat in Nijmegen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Een flinke tik op de vingers voor vuurwerk, en dan is John niet meer zo cool
    PREMIUM
    De politierechter

    Een flinke tik op de vingers voor vuurwerk, en dan is John niet meer zo cool

    John (23) is een uit de kluiten gewassen jongen die energiek de rechtszaal binnenkomt, alsof hij even een futiel dingetje moet regelen. Maar in de aanklacht gaat het om een misdrijf waarop hoge straffen staan: eind 2017 is hij betrapt op het bezit van illegaal vuurwerk: 98 knallers, met schilderachtige namen als Super Cobra 6, Titanium Salute en niet te vergeten de befaamde Gorilla Bomb - niet te verwarren met de gelijknamige marihuanasoort die ook explosief schijnt te zijn.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.