Het Stadseiland en de Lentloper per drone.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Stadseiland en de Lentloper per drone. © Gerard Verschooten

Verzet tegen bouw op eiland Veur-Lent
groeit: ‘De stad heeft ademruimte nodig’

NIJMEGEN - Leuk voor een kleine groep kopers van dure woningen maar een aderlating voor de Nijmeegse bevolking. Met dat argument is een petitie gestart tegen woningbouw op stadseiland Veur-Lent. De tegenstanders krijgen steun van twee Nijmegenaren van het jaar: Tim Hogenbosch en Rob Jaspers.

33 reacties

 • henk tannemaat

  2 maanden geleden
  Heb net een boze mail gestuurd aan bestuur van GroenLinks. Hoezo Groen? Esther Willemsen
 • Roel Winter

  3 maanden geleden
  De huidige bewoners zijn meer dan gecompenseerd en dankzij de uitkoopregeling inmiddels miljonair. Hoe meer er rondom gebouwd wordt des te meer waarde krijgen jullie buitenproportionele villa's, des te rijker wordt je. Het eiland nu ineens bestempelen als noodzakelijke natuur- en recreatieruimte is hypocriet. Voorheen kwam er niemend. Hoogbouw!
 • Teunis

  3 maanden geleden
  Dat grasveld is toch sowieso geen hoogwaardig ecologisch gebied? Het eiland alleen voor villa's houden is echt een krankzinnig elitair idee.
 • Harrie Nak

  3 maanden geleden
  Rob Jaspers moet zich concentreren op rondvaartjes doen, dat kan ie goed.. Bete niet opstaan als voorman van ‘een groeiende verzetsbeweging’ Tegen al járen geleden vastgelegde (en hoognodige) woningbouwplannen. Blij overigens met dit plaatje want er bestaan veel indianenverhalen. Maakt maar weer eens duidelijk dat op het eiland alleen gebouwd wordt in wat vroeger Lent was. Een kleine groep elitaire rijke luitjes die daar nu wonen zijn natuurlijk tegen meer woningen. Niet op ingaan Gemeente
 • Laura

  3 maanden geleden
  Als er geen woningen mogen komen, dan ook daarna geen woning bouw meer toe laten op het eiland. Overigens mogen de al wonende bewoners van het eiland dan ook niet meer hun woning verder uitbreiden!
 1. Alarm om gevaarlijke Tesla-pil die in omloop is in Gelderland: ‘Groot risico op ziekenhuisopname’
  PREMIUM
  3

  Alarm om gevaarlij­ke Tesla-pil die in omloop is in Gelderland: ‘Groot risico op ziekenhuis­op­na­me’

  NIJMEGEN/ARNHEM - De zeer gevaarlijke Tesla-pil is mogelijk op meerdere plekken in Gelderland in omloop. Verslavingsorganisaties IrisZorg en het Trimbos Instituut slaan alarm. Donderdag zijn de locaties van de drugstestservice in Arnhem en Nijmegen de hele dag op afspraak open: mensen die zo’n pil hebben, worden met klem verzocht die daar zo snel mogelijk in te leveren.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Lukt het onze verslaggever Startschotgala-kaarten te scoren?
  Play

  Lukt het onze verslagge­ver Startschot­ga­la-kaar­ten te scoren?

 2. Politie schiet ongewapende 13-jarige dood in VS
  Play

  Politie schiet ongewapen­de 13-jarige dood in VS

Nijmegen e.o.