Het Stadseiland en de Lentloper per drone.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Stadseiland en de Lentloper per drone. © Gerard Verschooten

Verzet tegen bouw op eiland Veur-Lent
groeit: ‘De stad heeft ademruimte nodig’

NIJMEGEN - Leuk voor een kleine groep kopers van dure woningen maar een aderlating voor de Nijmeegse bevolking. Met dat argument is een petitie gestart tegen woningbouw op stadseiland Veur-Lent. De tegenstanders krijgen steun van twee Nijmegenaren van het jaar: Tim Hogenbosch en Rob Jaspers.

33 reacties

 • henk tannemaat

  3 weken geleden
  Heb net een boze mail gestuurd aan bestuur van GroenLinks. Hoezo Groen? Esther Willemsen
 • Roel Winter

  1 maand geleden
  De huidige bewoners zijn meer dan gecompenseerd en dankzij de uitkoopregeling inmiddels miljonair. Hoe meer er rondom gebouwd wordt des te meer waarde krijgen jullie buitenproportionele villa's, des te rijker wordt je. Het eiland nu ineens bestempelen als noodzakelijke natuur- en recreatieruimte is hypocriet. Voorheen kwam er niemend. Hoogbouw!
 • Teunis

  1 maand geleden
  Dat grasveld is toch sowieso geen hoogwaardig ecologisch gebied? Het eiland alleen voor villa's houden is echt een krankzinnig elitair idee.
 • Harrie Nak

  1 maand geleden
  Rob Jaspers moet zich concentreren op rondvaartjes doen, dat kan ie goed.. Bete niet opstaan als voorman van ‘een groeiende verzetsbeweging’ Tegen al járen geleden vastgelegde (en hoognodige) woningbouwplannen. Blij overigens met dit plaatje want er bestaan veel indianenverhalen. Maakt maar weer eens duidelijk dat op het eiland alleen gebouwd wordt in wat vroeger Lent was. Een kleine groep elitaire rijke luitjes die daar nu wonen zijn natuurlijk tegen meer woningen. Niet op ingaan Gemeente
 • Laura

  1 maand geleden
  Als er geen woningen mogen komen, dan ook daarna geen woning bouw meer toe laten op het eiland. Overigens mogen de al wonende bewoners van het eiland dan ook niet meer hun woning verder uitbreiden!
 1. Bruls, twaalf maanden na eerste besmetting: ‘Corona, misschien zou het wel overwaaien, dacht ik nog’
  PREMIUM
  burgemeester in coronatijd
  4

  Bruls, twaalf maanden na eerste besmetting: ‘Corona, misschien zou het wel overwaaien, dacht ik nog’

  NIJMEGEN - ‘Dat Chinese griepje waait wel weer over’. Begin 2020 dacht Hubert Bruls nog over corona zoals zoveel landgenoten. Maar exact een jaar na het bekend worden van de eerste Nederlandse patiënt ziet hij dat de wereld compleet is veranderd. Dat vertelt de burgemeester van Nijmegen in zijn wekelijks rubriek ‘Burgemeester in coronatijd’.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Actievoerders weggestuurd bij Nijmeegs stadhuis na korte bezetting
  Play

  Actievoer­ders wegge­stuurd bij Nijmeegs stadhuis na korte bezetting

 2. Twee klanten op 19.000 m2: Loods 5 in Duiven is weer open
  Play

  Twee klanten op 19.000 m2: Loods 5 in Duiven is weer open

Nijmegen e.o.