Ambtenaren ervaren hoe het is om blind de weg over te steken bij het station in Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Ambtenaren ervaren hoe het is om blind de weg over te steken bij het station in Nijmegen. © Gerard Verschooten

Verzet tegen plan voor fietsgracht van 22 miljoen voor station Nijmegen: ‘Nog steeds vragen om ongelukken’

Liefst 22 miljoen euro moet-ie kosten, de nieuwe fietsgracht bij het Stationsplein, pal voor het Centraal Station. Daarmee moet het voor fietsers makkelijker en veiliger worden om van en naar het station te rijden. Lang niet iedereen is echter blij met die plannen.

6 reacties

 • Wilco Rorijs

  1 jaar geleden
  Ik beperk me alleen even tot het genoemde budget van 22M€. Is dit budget al inclusief: - inflatie correctie t.g.v. de onvoorziene, doch reële kans op, uitloop van het project; - onvoorziene, doch reële kans op grote, missers in de projectspecificatie (meerwerk 💰); - andere bijkomende kosten welke a.g.v. dit project gemaakt moeten worden maar (gemakshalve) niet toegerekend zijn/worden aan dit project; - …… Ik kijk nu al uit naar de krantenkoppen van 2029!
 • Leon Graaf

  1 jaar geleden
  De stadspartij is een anti-Nijmegen partij. Als je terug naar de tekentafel gaat kun je nog eens 10 jaar wachten totdat er iets wordt gebouwd. Leuk voor alle mensen die een woning zoeken, maar daar houdt de dorpspartij geen rekening mee.
 • tinus aardsen

  1 jaar geleden
  De Nijmeegse gemeenteraad heeft niks te willen! Je moet je afvragen of de inwoners van Nijmegen dat willen, die maken er gebruik van en mensen buiten Nijmegen, NIET de gemeenteraad!! Geven geld uit als water, maken plannen waar niemand op zit te wachten, maken domme beslissingen, zie Graafseweg,verder denken ze alleen maar aan zichzelf en niet in het belang buiten die gemeenteraad!! Waardeloos!!
 • Carel Kuijer

  1 jaar geleden
  Dit is het duurste plein van Nijmegen. Hoeveel jaar wordt hier al aan gesleuteld?
 • Dev Smaling

  1 jaar geleden
  Dit soort grote infrastructurele projecten kan de gemeente helemaal niet aan. Dat is helaas de enig mogelijke conclusie gezien vele eerdere projecten. De doorstroom in Nijmegen Noord is al een totaal drama, eerdere aanpassingen aan CS zijn ook mislukkingen gebleken (om maar een paar voorbeelden te noemen). De toestroom naar het centrum wordt eerder bemoeilijk en afgeknepen dan toegankelijk gemaakt, daar betaal je natuurlijk wel een prijs voor.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen