Volledig scherm
PREMIUM
© Familie Detmers

Vette Herman de frietbakker gaf kleur aan een hele wijk

OntmoetingenJournalist Sinan Can uit Nijmegen komt overal. Hij doet boodschappen in zijn wijk Bottendaal, treint voor zijn werk naar Hilversum en reist over de hele wereld. Onderweg ontmoet hij mensen. Deze week schrijft hij over Vette Herman, befaamde frietboer uit Nijmegen.

Zoals dat gaat bij zulke ontmoetingen was het mijn vader die me meenam. Ik weet het nog precies. Het was in een zijstraat van de Burghardt van den Berghstraat in Nijmegen, waar ik ben geboren en getogen. We liepen het trapje af en stapten binnen in een keldertje. Daar stond hij, een man in een witte schort, hij had een streng gezicht. Vette Herman. Mijn vader bestelde een frietje met voor mij en voor zichzelf een half haantje.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Een flinke tik op de vingers voor vuurwerk, en dan is John niet meer zo cool
    PREMIUM
    De politierechter

    Een flinke tik op de vingers voor vuurwerk, en dan is John niet meer zo cool

    John (23) is een uit de kluiten gewassen jongen die energiek de rechtszaal binnenkomt, alsof hij even een futiel dingetje moet regelen. Maar in de aanklacht gaat het om een misdrijf waarop hoge straffen staan: eind 2017 is hij betrapt op het bezit van illegaal vuurwerk: 98 knallers, met schilderachtige namen als Super Cobra 6, Titanium Salute en niet te vergeten de befaamde Gorilla Bomb - niet te verwarren met de gelijknamige marihuanasoort die ook explosief schijnt te zijn.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.