Volledig scherm
Het Mondial College in Nijmegen kreeg maandagochtend het predicaat excellente school voor de vwo-afdeling. © Gerard Verschooten

Vier ‘excellente’ scholen in Nijmegen

NIJMEGEN - Vier Nijmeegse scholen kregen maandagochtend het predicaat ‘excellent’ uitgereikt. Dat zijn: Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen (vwo, havo, vmbo), het Kandinsky College ( vwo, havo, vmbo), het Stedelijk Gymnasium (vwo) en het Mondial College (vwo). Het predicaat is in principe drie jaar geldig.

Deze vier Nijmeegse scholen kregen het predicaat excellent al eens eerder uitgereikt, voor een of meerdere afdelingen. Het Kandinsky College is, samen met een school in Friesland en een in het westen van Nederland, de enige middelbare school die een predicaat heeft sinds de eerste uitreiking in 2012.  

Stimulans

Rector Joris Bovy van het Kandinsky College is verheugd met de erkenning: ,,Voor ons betekent dit predicaat dat we ook werkelijk doén wat we beogen: een school zijn die de wereld voor je opent. Dat geldt voor onze leerlingen, maar ook voor ons als team.’’ Ook rector Gert-Jan Jansen van het Mondial College is blij: ,,Het predicaat is een enorme stimulans en blijk van waardering voor onze school, medewerkers én leerlingen.”

Vernieuwend

De predicaten worden elk jaar toegekend door de inspecteur-generaal van het Onderwijs. Dat gebeurt op basis van het advies van de Jury Excellente Scholen. De onderscheiding is een beloning voor kwalitatief goed onderwijs. Daarnaast moet de school een aanbod hebben voor leerlingen die een stapje meer willen zetten. Dit kan bijvoorbeeld door extra aandacht te geven aan specifieke groepen leerlingen, extra wetenschappelijke vakken of een vernieuwende manier van lesgeven.

110 basisscholen

Dit keer deden volgens de onderwijsinspectie 110 basisscholen, middelbare scholen en speciale scholen een gooi naar het predicaat excellent. Daarvan zagen in totaal 79 scholen deze moeite beloond. Er zijn in Nederland nu 191 scholen die mogen zeggen dat ze ‘excellent’ zijn: 64 basisscholen, 110 middelbare scholen en 17 scholen in het speciaal onderwijs.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.