Volledig scherm
De Intertoys in Wijchen foto ter illustratie. © Eveline Van Elk

Vier van de zes Intertoys-zaken dicht

NIJMEGEN/ GROESBEEK - Twee van de vier Nijmeegse Intertoys-vestigingen moeten sluiten. Dicht gaan de speelgoedzaken in de Molenpoortpassage en op de Sint Jacobslaan, die in de Burchtstraat en op winkelcentrum Dukenburg blijven open. Ook Groesbeek en Malden verliezen hun enige Intertoys-winkel. 

De vier vestigingen in en om Nijmegen die moeten sluiten, behoren tot de 91 Intertoys-vestigingen die niet meedoen aan de doorstart. Deze week werd bekend dat de Portugese speelgoedspecialist Green Swan 220 zaken overneemt van Intertoys, die vorige maand het faillissement aanvroeg.  

,,Het waren spannende weken”, zegt een medewerkster van de Intertoys op de Sint Jacobslaan. ,,We wisten dat tachtig tot negentig vestigingen het niet zouden redden bij de doorstart.”

Het personeel is vrijdagochtend op de hoogte gebracht van het slechte nieuws. Sommigen wisten het al iets eerder, gaat de medewerkster van de Jacobslaan verder; een bezorger van koeriersdienst UPS kwam pakketten afleveren met afgeprijsd speelgoed. ,,De zaken die dicht moeten, hebben meteen een grote uitverkoop. Wij dus ook.”

Opboksen

Het personeel van de Intertoys-zaken in Malden en Groesbeek reageert gelaten of niet: ,,Protocol, dat hebben we afgesproken met het hoofdkantoor.” Intertoys zegt niet meer op te kunnen boksen tegen de speelgoedverkoop via internet en ook is de concurrentie te groot van prijsvechters als Kruidvat en Action, die steeds meer speelgoed zijn gaan verkopen. 

In Malden zit Intertoys pal naast prijsdumper Action. Waar je in de Intertoys vrijdagmiddag en speld kunt horen vellen, is het bij buurman Action een komen en gaan van klanten. ,,Niet gek, het speelgoed kost hier een fractie van wat je bij de Intertoys betaalt”, zegt Erma Vinken. Maar toch, de speelgoedwinkel gaat ze wél missen in Malden. ,,Er valt hier toch weer een gat in het winkelcentrum”, constateert ze. ,,En ik vind het sneu voor het personeel, natuurlijk. De enkele keer dat ik er kwam, waren ze heel vriendelijk. Zelfs als ik niets kocht.” 

Cadeaubonnen

Twee weken geleden konden klanten in het weekeinde voor het laatst hun cadeaubonnen inwisselen. Die actie verliep in de Intertoys in de Molenpoortpassage zo druk en grimmig, dat de zaak op besloot om enkele uren eerder te sluiten. Ook de winkel in Malden toonde zich na afloop ontdaan over het gedrag van klanten. 

Wanneer de winkels definitief sluiten, is nog niet bekend, op dit moment wordt half mei als meest waarschijnlijke einddatum genoemd.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.