Vrouwen kunnen bij de Vierdaagse zich beperken tot 40 kilometer per dag.
Volledig scherm
PREMIUM
Vrouwen kunnen bij de Vierdaagse zich beperken tot 40 kilometer per dag. © Paul Rapp

Vierdaagse: ‘40 kilometer is voor vrouwen al meer dan zwaar genoeg’, dus onderscheid tussen sekse blijft

NIJMEGEN - De Vierdaagse van Nijmegen is voor vrouwen in de huidige vorm al meer dan zwaar genoeg. Ze lopen langzamer dan mannen, hebben over het algemeen minder spierkracht en vallen vaker uit, reden om voorlopig niet te tornen aan de verschillen in afstandseisen tussen mannen en vrouwen.

17 reacties

 • Tom Hond

  1 jaar geleden
  @Marie-Louise Walter Mannen zijn altijd zwanger meestal hun hele leven lang en ze dragen miljoenen potentieel kinderen bij zich in een zakje en als ze baren dan gaat dat met horten en stoten met snelheden van tig km/uur als het de mannelijke lichaam verlaat.Dus dat een vrouw 1 kind (soms 2) 9 maanden draagt is niks vergeleken bij een man die het zijn hele leven bij zich draagt.
 • H. Roberts

  1 jaar geleden
  Ceciel wilt alleen selectieve gelijkheid.
 • Ceciel Buijser

  1 jaar geleden
  Haha, die @koos rentzing. Snapt echt helemaal niks van gelijke rechten voor vrouwen. Niet te beroerd om een ronduit denigrerende en laatdunkende reactie achter te laten voor vrouwen die hun structurele achterstand op sociaal en economisch gebied ter sprake willen brengen. Dat staat los van de fysieke verschillen die geen mens, man noch vrouw, zal ontkennen. Misschien ook een leuke nadenker voor @T. Leaners. Ik vrees dat er nog veel werk aan de winkel is.
 • Jochem Boxtel

  1 jaar geleden
  Je ziet het ook op deze foto....
 • Peter Bekker

  1 jaar geleden
  Vrouwen kunnen zelf kiezen hoeveel ze lopen 40 of 50 dus wat is het probleem?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen