Voor de Vierdaagse wordt elk jaar tussen Cuijk en Middelaar over de Maas een pontonbrug neergelegd.
Volledig scherm
PREMIUM
Voor de Vierdaagse wordt elk jaar tussen Cuijk en Middelaar over de Maas een pontonbrug neergelegd. © Theo Peeters

Vierdaagse heeft geen noodplan: wandelmars was mogelijk toch ook afgelast door het hoge water

NIJMEGEN - Als de Nijmeegse Vierdaagse niet al door corona was afgelast, was de wandelmars als gevolg van het hoge water misschien alsnog niet door gegaan. De Vierdaagse heeft namelijk geen noodplan voor het geval routes niet begaanbaar zijn wegens hoge waterstanden in de rivieren.

7 reacties

 • Pedro Kantor

  2 weken geleden
  Klinkt als achteraf excuses van een organisatie die veel te vroeg de 4-daagse heeft afgeblazen en nu snel roept van ja maar vanwege hoog water was het toch niet doorgegaan. Dus wij hadden gelijk. Ze hadden het gewoon naar het najaar door moeten schuiven.
 • Theo Cools

  2 weken geleden
  Lekkere ongenuanceerde reacties. Anneke spant vandaag de kroon.
 • Mark Pier

  2 weken geleden
  Wie dan Anneke Dijk?
 • Geert Loermans

  2 weken geleden
  Met cijfers zijn ze inderdaad slecht. Meneer de marktleider beweerde zaterdag in de Gelderlander dat er in 1974, toen hij.voor de eerste keer mee liep, er 28.000 deelnemers waren. Als http://hij.de moeite had genomen om in de archieven te duiken, had hij gezien dat in 1974 http://nog.niet.de helft van.het aantal wat hij.noemde meedeed. Zeer slordig.
 • Anneke Dijk

  2 weken geleden
  Dan was de 4daagse nu dus failliet geweest door het hoge water omdat ze geen enkele reserve hebben aangehouden tijdens de vette jaren. Dat is zeer slecht financieel beleid en dat verbaast me (niet) omdat er Radboud specialisten in het bestuur zitten.
 1. We ‘bouwen, bouwen, bouwen’, maar alleen voor de rijken: ‘Huis voor twee ton lukt bijna niet’
  PREMIUM
  woningcrisis
  28

  We ‘bouwen, bouwen, bouwen’, maar alleen voor de rijken: ‘Huis voor twee ton lukt bijna niet’

  Verwoede pogingen om het woningtekort op te lossen, schieten in Oost-Nederland hun doel voorbij. Er worden vooral dure huizen gebouwd, terwijl er juist een schreeuwende behoefte is aan ‘betaalbare’ woningen voor starters. Ondanks goede voornemens, miljardensubsidies van het Rijk, miljoenen van provincies en beloftes lukt het gemeenten vooralsnog niet dat tij te keren.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.