Volledig scherm
© Theo Peeters

'Vierdaagse veel te duur voor wandelaars'

NIJMEGEN - De Nijmeegse Vierdaagse wordt te duur voor deelnemers. Diverse wandelaars hebben zich beklaagd over de nieuwe verhoging van het inschrijfgeld.

Deelnemers betalen 64 euro, 5 euro meer dan vorig jaar.

Snelle stijging
Een aantal deelnemers heeft zich via mails en op social media beklaagd over de snelle stijging van de tarieven. In 2008 kostte het nog 35 euro om mee te doen, tien jaar later ligt het inschrijfgeld zo'n 83 procent hoger.

Vaste lasten
Woordvoerster Jennifer Bus-Vos erkent dat meedoen snel duurder wordt. „De vaste lasten gaan elk jaar omhoog. Het aantal mensen in vaste dienst is sinds tien jaar verdubbeld, van vijf naar tien.

En we moeten de laatste jaren ook betalen voor diensten van Defensie, want die moesten bezuinigen. Dit gaat bijvoorbeeld om de medische verzorgingsposten en de tijdelijke voetgangersbrug over de Oranjesingel in Nijmegen."

Stormloop
Ondanks de stijging van het inschrijfgeld blijft het stormlopen op de mars. Deze week kon een beperkte groep deelnemers zich al inschrijven. Bijna 14.000 mensen hebben dat gedaan. Er zijn 47.000 startbewijzen beschikbaar. Doorgaans zijn er meer geïnteresseerden dan startbewijzen, waardoor er geloot moet worden.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.