Intocht op vrijdag van de Vierdaagse.
Volledig scherm
PREMIUM
Intocht op vrijdag van de Vierdaagse. © Paul Rapp

Vierdaagse zorgt voor een extra coronagolf: ‘Mogelijk gaan we nog een piek zien komende dagen’

De Vierdaagse, en vooral de bijbehorende zomerfeesten, veroorzaakt in de regio Nijmegen deze zomer een extra coronagolf. Dat beeld bevestigt de GGD Gelderland-Zuid. 

32 reacties

 • Kenneth Tharmaratnam

  2 maanden geleden
  @Ruud Hendricksen: Zo verkeerd is die titel niet volgens Bert Mulder: "Tijdens de wandelmars is de kans misschien wat minder, maar besmetting kun je niet uitsluiten. Ook al ben je buiten: als iemand met veel virus voor je loopt, en je zit in diezelfde luchtstroom als wandelaar, diep ademhalend want het is toch een inspanning, dan kan dat. Je ziet het ook bij wielrenners: speekselresten van de fietser die voorop rijdt, tref je ook aan op kleding van fietsers die er in een waaier achteraan rijden"
 • Ruud Hendricksen

  2 maanden geleden
  Zo jammer van de titel..... Het zijn de vierdaagse feesten die de piek veroorzaken niet de Vierdaagse!
 • Gerry Rutten

  2 maanden geleden
  Jessica ik denk niet dat jij degene bent wie bepaald of iemand een wappie is.
 • Tineke Meijden

  2 maanden geleden
  wat een ongelofelijke onzin , we wonen in Drenthe en tot nog toe is er ieder weekend hier in de buurt wel een festival , geen besmetting gevaar van corona ???
 • Kenneth Tharmaratnam

  2 maanden geleden
  @Marie-Louise Walter: Ik had niet de indruk dat de 4-daagse, ondanks roze woensdag, nu zo bekend staat als evenement waar mensen van hetzelfde geslacht zoveel wisselende intieme contacten hebben en vooralsnog is het apenpokken virus in Nederland nog in een stadium dat het zich vooral nog via die weg verspreid.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen