Vierdaagsegangers kunnen hun fiets weer kwijt: AFAC loost 576 zwerffietsen

NIJMEGEN- Het is aanpoten voor de medewerkers van de AFAC. De Algemene Fiets Afhandel Centrale verlost fietstransferium Doornroosje vandaag van maar liefst 576 fietsen. Allemaal tweewielers waar de eigenaren zich al minimaal vier weken niet om bekommerd hebben. Alle zogeheten zwerffietsen gaan naar het depot van de AFAC aan de Tarweweg. 

De veegbeurt vindt niet toevallig deze week plaats. Het zorgt voor extra ruimte in de stalling, die weer gebruikt kan worden voor de Vierdaagsegangers. 

De zes medewerkers van de AFAC worden ondersteund door een handvol handhavers van de gemeente Nijmegen. Alle fietsen waarvan het vermoeden bestond dat ze verweesd zijn werden begin juni al voorzien van een waarschuwingssticker.  Officieel mag een fiets er maximaal 28 dagen ononderbroken gestald worden. 

13 weken

Alle fietsen gaan naar het depot van de AFAC aan de Tarweweg. Rechtmatige eigenaren hebben 13 weken de tijd hun fiets voor een tientje op te halen. Normaal gesproken is op de website van de centrale precies te vinden welke fietsen zijn meegenomen. Maar door het grote aantal, vandaag weggehaalde fietsen, kan het nog wel even duren voordat deze allemaal op de website te vinden zijn. 

Wie zijn fiets mist kan ook direct een kijkje nemen op de Tarweweg. Het kan daar wel even zoeken worden, want mede door de opruimactie van vandaag is het fietsdepot daar momenteel overvol.    

Volledig scherm
Medewerkers van de AFAC bij het ruimen van de fietsen © Foto DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.