Volledig scherm
PREMIUM
De derde brand is vermoedelijk vlak naast de trap ontstaan. © Paul Rapp

Vijf dingen die je moet weten over de Eritreeërs in Lent

Voor de derde keer in twee weken tijd is er brand gesticht bij de tijdelijke woonvoorziening voor zo'n honderd Eritrese statushouders in Lent. Uitgezocht moet worden wie de daders zijn. Maar er is meer nodig volgens raadslid Volgens Ammar Selman (PvdA) 

,,Nijmegen moet de regie pakken. Keer op keer zijn er problemen.’’ Zo zou er onduidelijkheid zijn over het onderwijsprogramma en de mogelijkheden voor een vervolgopleiding. Vrijwilligers hebben hierover aan de bel getrokken. 

Vijf vragen over de kwestie op een rij.

1. Sinds wanneer wonen de Eritrese jongeren in Lent?

De eerste groep Eritrese vluchtelingen kwam in 2015 naar het leegstaande voormalige studentencomplex aan de Griftdijk in Lent. Zij blijven tot 1 mei 2019. Dan heeft Nijmegen het terrein nodig voor verdere uitbreiding van Nijmegen-Noord.

  1. Radboud Universiteit stuurt phishing-mail naar studenten en medewerkers: Trappen ze erin?

    Radboud Universi­teit stuurt phis­hing-mail naar studenten en medewer­kers: Trappen ze erin?

    NIJMEGEN - Alle studenten en medewerkers van de Radboud Universiteit kregen onlangs een mailtje: ‘Uw mailbox is bijna vol. Om te voorkomen dat uw mailbox niet meer bereikbaar is voor uzelf en voor anderen die u willen mailen, adviseren we u dringend extra ruimte aan te vragen.’ De e-mail riep op dit zo snel mogelijk te doen door op een link te klikken en hun gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.