Volledig scherm
PREMIUM
De derde brand is vermoedelijk vlak naast de trap ontstaan. © Paul Rapp

Vijf dingen die je moet weten over de Eritreeërs in Lent

Voor de derde keer in twee weken tijd is er brand gesticht bij de tijdelijke woonvoorziening voor zo'n honderd Eritrese statushouders in Lent. Uitgezocht moet worden wie de daders zijn. Maar er is meer nodig volgens raadslid Volgens Ammar Selman (PvdA) 

,,Nijmegen moet de regie pakken. Keer op keer zijn er problemen.’’ Zo zou er onduidelijkheid zijn over het onderwijsprogramma en de mogelijkheden voor een vervolgopleiding. Vrijwilligers hebben hierover aan de bel getrokken. 

Vijf vragen over de kwestie op een rij.

1. Sinds wanneer wonen de Eritrese jongeren in Lent?

De eerste groep Eritrese vluchtelingen kwam in 2015 naar het leegstaande voormalige studentencomplex aan de Griftdijk in Lent. Zij blijven tot 1 mei 2019. Dan heeft Nijmegen het terrein nodig voor verdere uitbreiding van Nijmegen-Noord.

  1. Het ‘kutleven’ van zwerver Frans (42) in Nijmegen: ‘Ik ben bespuugd, beschoten en overgoten met cola’
    PREMIUM
    VIDEO

    Het ‘kutleven’ van zwerver Frans (42) in Nijmegen: ‘Ik ben bespuugd, beschoten en overgoten met cola’

    NIJMEGEN - 3 euro. Dat is de opbrengst van urenlang bedelen op een slechte dag. Als het regent en iedereen zich diep weggedoken in capuchons naar een volgende bestemming haast. De blik op de straatstenen. Niemand die de uitgestoken hand van Frans ziet die een euro wil. Of een sigaret. Of een boterham. Op nog slechtere dagen bedelt hij maar 3 euro bij elkaar én wordt hij uitgescholden, overgoten met cola of bespuugd.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.