Volledig scherm
PREMIUM
Bewoner van de Rigtergroep, september 2017. © archieffoto Flip Franssen

Vindt na gemeente ook rechter dat Rigtergroep fraude heeft gepleegd?

UITLEGNIJMEGEN - De rechter in Arnhem doet waarschijnlijk nog deze maand - uitspraak in de fraudezaak rond de inmiddels failliete Rigtergroep in Nijmegen. De streefdatum is 22 augustus. Heeft de gemeente Nijmegen te snel geoordeeld?

Wat wordt de Rigtergroep ook alweer verweten?
Volgens de gemeente Nijmegen heeft de Rigtergroep - zorginstelling die woonbegeleiding bood aan cliënten vanwege autisme, ADHD, verslavingen en/of verstandelijke beperking - veel meer uren zorg gedeclareerd dan dat er aan zorg is geleverd. Dat zou zijn gebleken, nadat begin 2017 de sociale recherche bij een inval op vijf Nijmeegse woonzorgadressen alle administratie in beslag is genomen. Opgeteld kwam de recherche aan 1,1 miljoen euro aan onterechte declaraties. Directeur Monique Neuféglise zou volgens wethouder Bert Frings persoonlijk 5,5 ton verdiend hebben over de rug van zo'n 50 Rigtergroep-cliënten.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.