Volledig scherm
De beurs in de Lindenberg © Loes Wijffels

Vintage-kledingbeurs in De Lindenberg: populair bij jong en oud

NIJMEGEN - De grote zaal van De Lindenberg staat deze middag vol kledingrekken, voor de ingang wacht een lange rij bezoekers. De prijs, het milieuaspect of een nieuwe modestijl: iedere bezoeker van de popup-vintage kledingwinkel van Square Eight heeft zo zijn eigen reden om per kilo te shoppen. 

Want zo werkt het: je kiest je kleding, vult een tas, deze wordt gewogen en je rekent 17,50 euro per kilo af. 

Wennen aan het idee

Nieuwe formule? Nee, Fabrics & More in Nijmegen werkt ook al met kiloprijzen. Toch moeten sommige bezoekers wennen aan het idee. Want hoe schat je in hoeveel een trui of broek weegt? Iris van Lier (49) uit Nijmegen heeft een trui in haar tas gestopt. ,,Ik heb geen idee wat hij kost, ik denk dat het een halve kilogram is.” 

Van Lier vindt het leuk om hier rond te kijken ,,Ik koop graag ‘oude meuk’. Het milieu en de prijs zijn een goede smoes om tweede-hands kleren te kopen”. Meer spiegels om te passen is het enige wat Mijke Esselink (14) en haar vriendinnen uit Lent hier missen. ,,Ik koop graag tweede hands-kleren, dat is goedkoper en je hebt vaak iets unieks”. 

Quote

Ik koop graag ‘oude meuk’. Het milieu en de prijs zijn een goede smoes om twee­de-hands kleren te kopen”.

Iris van Lier

Lekker druk

Ook Ewan van Eijden (20) uit Nijmegen houdt van gebruikte kleding: ,,Ik probeer hier voor mezelf een nieuwe kledingstijl te vinden. Wel kijk ik meer naar bloezen en shirts. Jassen zijn zwaarder en daardoor duurder.” 

Roël IJsselstein van de landelijke organisatie Square Eight vertelt: ,,We zijn nu voor de derde keer in Nijmegen en het is al lekker druk. Voorheen was de beurs in het Honigcomplex. We kopen groot in uit de hele wereld. Het is zo divers dat er voor iedereen wel wat te vinden is.”

De kledingbeurs is nog tot vier uur en de entreeprijs is 1 euro.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.