Viva400-award voor Nijmeegse DWDD-presentatrice Eva Eikhout

NIJMEGEN - De Nijmeegse presentatrice Eva Eikhout (23) heeft de publieksprijs gewonnen van de Viva400-award 2019. Het tijdschrift Viva reikt deze Viva400-awards al twaalf jaar uit aan vrouwen die het afgelopen jaar positief in de schijnwerpers hebben gestaan.

Eikhout deed vorig jaar een opleiding presenteren van de BNNVARA Academy. Daarna werd ze presentator van Yung DWDD en maakt ze items voor het programma De Wereld Draait Door.

Volledig scherm
Eva Eikhout © Paul Rapp

De Nijmeegse is geboren met onvolgroeide armen en benen. Volgens Viva is Eikhout op dit moment een van de weinige mensen op televisie met een zichtbare handicap. 

Zwaar ding
De Viva400-award is afgelopen weekeinde uitgereikt aan zeven vrouwen die in verschillende categorieën (zorgdragers, wereldverbeteraars en techwonders) iets bijzonders gedaan hebben. Zes prijzen zijn toegekend door een vakjury, Eikhout kreeg haar prijs van het publiek dat massaal op haar gestemd heeft.

,,Dat geeft echt zo'n warm gevoel", reageert Eikhout, die na de uitreiking door moest naar de kerstborrel’ van BNN. ,,Ik kwam daar binnen met mijn prijs als de belle van het bal.” 

De Viva400-award zelf is nogal een zwaar ding. De rest van het weekeinde heeft -ie in haar auto gelegen. ,,Maar ik heb nu vakantie nu tot januari, want het is winterstop. Ik heb dus tijd om mijn huis op te ruimen en daarna geef ik hem een mooi plekje voor het raam. Ik vind het geweldig dat ik pas zo kort voor televisie werk en nu al een prijs gewonnen heb.”

  1. Hoe de Nijmeegse Joden verdwenen: ‘Als je het langer bestudeert wordt het alleen maar erger en erger’
    PREMIUM

    Hoe de Nijmeegse Joden verdwenen: ‘Als je het langer bestudeert wordt het alleen maar erger en erger’

    NIJMEGEN - Wat is er gebeurd met de Nijmeegse Joden? Wie waren ze? Hoe ging de vervolging hier in zijn werk? Leo van den Munkhof en Willem Oosterbaan doen onderzoek om de huiveringwekkende werkelijkheid verder aan het licht te brengen, waarbij de rol van Nijmeegse ambtenaren, Nijmeegse agenten en Nijmeegse bedrijven pijnlijk duidelijk wordt. Ze publiceren hierover op de nieuwe website oorloginnijmegen.nl.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.