Volledig scherm
PREMIUM
Coffeeshops in de Vlaamsegas. © de Gelderlander

Vlaamsegas en omgeving krijgt complete facelift tegen de drugsoverlast

NIJMEGEN - Renovatie, slopen en nieuwbouw, andere bewoners. Om de veiligheid te verhogen en drugsoverlast tegen te gaan moet het gebied rond de Vlaamsegas en de Molenpoort in het centrum van Nijmegen er de komende jaren heel anders uit gaan zien. De gemeente Nijmegen heeft dinsdagmiddag een ambitieus plan in hoofdlijnen gepresenteerd, dat het gebied een complete facelift en upgrade moet geven.

Er wordt zelfs bekeken of de Molenpoortpassage op de lange termijn veranderd kan worden in een stratenpatroon met winkels en woningen erboven. Er zou in ieder geval een doorsteek moeten komen vanuit de Vlaamsegas naar de Molenpoort, zodat die minder geïsoleerd komen te liggen. 

De gemeente wil de veranderingen in een wijde omgeving rond de Vlaamsegas aanpakken, tot en met de voormalige Stadswinkel aan de Mariënburg.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.