Volledig scherm
PREMIUM
Coffeeshops in de Vlaamsegas. © de Gelderlander

Vlaamsegas en omgeving krijgt complete facelift tegen de drugsoverlast

NIJMEGEN - Renovatie, slopen en nieuwbouw, andere bewoners. Om de veiligheid te verhogen en drugsoverlast tegen te gaan moet het gebied rond de Vlaamsegas en de Molenpoort in het centrum van Nijmegen er de komende jaren heel anders uit gaan zien. De gemeente Nijmegen heeft dinsdagmiddag een ambitieus plan in hoofdlijnen gepresenteerd, dat het gebied een complete facelift en upgrade moet geven.

Er wordt zelfs bekeken of de Molenpoortpassage op de lange termijn veranderd kan worden in een stratenpatroon met winkels en woningen erboven. Er zou in ieder geval een doorsteek moeten komen vanuit de Vlaamsegas naar de Molenpoort, zodat die minder geïsoleerd komen te liggen. 

De gemeente wil de veranderingen in een wijde omgeving rond de Vlaamsegas aanpakken, tot en met de voormalige Stadswinkel aan de Mariënburg.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Als profvoetballer was hij onoverwinnelijk, nu strijdt Hent tegen dementie
    PREMIUM

    Als profvoet­bal­ler was hij onoverwin­ne­lijk, nu strijdt Hent tegen dementie

    NIJMEGEN - Mooi beeld. Vader Hent en zoon Freek Kornelis liggen in tegenovergestelde richting languit op het voetbalveld. Ze kijken in het niets omhoog, hun hoofden naast elkaar. Freek die de emotionele woorden spreekt: ,,Als profvoetballer was mijn vader onoverwinnelijk. Hij stopte elke aanvaller en won vele wedstrijden. Tot hij zijn grootste tegenstander tegenkwam: dementie. Deze strijd is helaas nog niet te winnen.”

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.