Vlammen en vuurwerk van concert Rammstein zorgden voor 10 kilo stikstof in Nijmegen

NIJMEGEN - Feuer! Rammstein zette twee dagen het Nijmeegse Goffertpark bijna letterlijk in vuur en vlam. Grote steekvlammen werden tijdens de concerten met geweld de lucht in gespuwd. Gevolgd door zwarte rookwolken en soms ook vuurwerk. Spectaculair, en voor concertbezoekers een mooie bijdrage aan de beleving. Op sociale media vroegen mensen zich wel af: hoeveel stikstof wordt daardoor uitgestoten?

40 reacties

 • Michel Vissers

  1 maand geleden
  Wat een kolder allemaal. Heeft de gemeente niks beters te doen?
 • Marco Wegma

  1 maand geleden
  Arjan Daverveld: welke bronnen bedoel je? Als het gaat om natuurgebieden dan is het heel simpel: Nederland 21 natuurgebieden tegen Duitsland 14. Alleen is Duitsland 8 x zo groot als Nederland. De natuurgebieden zijn de meet graad voor stikstof terwijl deze allemaal op de hoek liggen bij de boer. Dan erbij waar een klein land groot in kan zijn: wereldhaven Rotterdam, Europees staalproducent Tata en Europese luchthaven Schiphol. Dat zijn de vervuilers. En ondertussen maar de boer wijzen
 • jan willems

  1 maand geleden
  @Berry bull shit als dat waar is dan is de wereld al lang geredt
 • Berry van Sleeuwen

  1 maand geleden
  Voor degenen die zure regen aanhalen. Dat is WERELDWIJD aangepakt. Voorbeelden: De katalysator in de auto (De USA liep hierin zelfs voorop!). Diesel en stookolie wordt nu behandeld om de hoeveelheid zwavel te verminderen. Met name na de val van de muur was de industrie ook in de Oost-Europese landen gebonden aan deze afspraken. Dit probleem is daarmee effectief aangepakt, juist door de wereldwijde samenwerking.
 • Andre Eggerding

  1 maand geleden
  @ Willem VS Berg, dat weet ik ook wel. Het gaat erom dat wij drie bomen en een braamstruik aanwijzen. Als klein vol land moet je accepteren dat je minder gebieden kunt aanwijzen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.