Volledig scherm
Vleermuis © shutterstock

Vleermuizenoverlast bij studentencomplex: 'houd ramen dicht'

NIJMEGEN -  Bewoners van het Nijmeegse studentencomplex Sterrenbosch kampen met een vleermuizenplaag. Eén bewoonster had onlangs liefst vijf vleermuizen op haar kamer. Dat bevestigt verhuurder SSH&. 

De studentenhuisvester adviseert bewoners van het complex, dat is gelegen aan de Heijendaalseweg, om voorlopig 's nachts de ramen dicht te houden. ,,We zijn op zoek naar een permanente oplossing", aldus een SSH&-woordvoerder.  

Sterrenbosch is niet het enige SSH&-complex dat zou kampen met vleermuizenoverlast. Ook studenten van de Proosdij (Muzenplaats) en Mariënbosch (Groesbeekseweg) maken melding van vleermuizen. Op die laatste plek zijn daarom ook al kasten geplaatst, waar vleermuizen kunnen slapen. 

Bosrijke omgeving

Volgens de SSH&-woordvoerder heeft de overlast te maken met de bosrijke omgeving. ,,Zowel Mariënbosch als Sterrenbosch liggen vlakbij de bossen, daar zitten nu eenmaal veel vleermuizen. Bij Mariënbosch hebben we daarom ook al de nodige maatregelen getroffen."

De studentenhuisvester onderzoekt nu hoe voorkomen kan worden dat vleermuizen bij Sterrenbosch de studentenkamers binnenvliegen. ,,Het is te simpel om te zeggen dat we daar ook gewoon maar kastjes moeten ophangen. Het hangt namelijk af van het type vleermuis en de locatie, daar zit nogal een verschil tussen." 

Hij benadrukt dat de SSH& de kwestie serieus neemt: ,,Want hoewel vleermuizen geen kwaad doen, is het natuurlijk allesbehalve prettig om 's nachts door dat soort beestjes te worden opgeschrikt."   

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.