Uitbaters Niels (bril) en Joel van vega restaurant Thibeau
Volledig scherm
PREMIUM
Uitbaters Niels (bril) en Joel van vega restaurant Thibeau © Foto: Bert Beelen

Vlees eten is niet meer van deze tijd, zeiden de eigenaren van dit restaurant, er volgden duizenden boze reacties. Dit is waarom

NIJMEGEN - 200 gram vlees is op je bord niet meer van deze tijd, vinden ze bij het nieuwe, goeddeels vega-restaurant Thibeau in Nijmegen. Die uitspraak leidde tot duizenden boze reacties. Wat zégt dat?

65 reacties

 • richy vervuurt

  1 week geleden
  Ja Ceceil onze hersenen zijn beter gaan werken toen we 100.000 jaar geleden vlees zijn gaan eten dat is bewezen maar alleen gaan de hersenen achteruit door de veganisten.
 • Jo van Dorp

  1 week geleden
  Ach Cecile Buijser, wat ben je toch kort door de bocht. Je voelt je zelf wel verheven boven de meeste mensen die gewoon hun portie gezond vlees lekker eten. En als je een klein beetje weet wat er in de wereld gebeurt dan moet je toch ook weten dat obesitas niet zozeer door vlees eten komt en dat bewezen en onderzocht is dat de meeste vleesvervangers juist meer vet, zout en suikers bevatten. Als iemand aan die z.g. vleesvervangers wil trekken prima maar laat anderen ook in hun waarde.
 • petra damme

  1 week geleden
  ceciel wat denk je van export?? dan maar verwent maar ik geniet van mijn leven of ik nou vlees eet of niet en als een restaurant zegt wat ik moet doen, dan ben ik er gelijk klaar mee
 • Robbert Ginsel

  1 week geleden
  Tja vlees waarom denk uit gewenning en be ashamed om vegatarian tezijn.
 • Ceciel Buijser

  1 week geleden
  Hoei. Vleeseters zijn echt onverdraagzaam, blijkt wel uit de reacties hier. Alsof het een door god gegeven recht is om vlees te mogen eten. In de (door menigeen zo bejubelde) vorige eeuw was vlees eten weliswaar heel gewoon. Maar inmiddels eet men op jaarbasis het dubbele van toen. Bijna 40 kilo p.p. per jaar! Dat is ziekelijk veel. Geen wonder dat de veestapel zo overdreven groot is, dat is alleen maar om de verwende Nederlander te bedienen. Om over het obees-probleem nog maar te zwijgen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.