Liesbeth en Yvo van Loon, gebogen over de bosatlas bij de kaart van Afghanistan. Ze hebben graag vluchtelingen over de vloer, omdat ze zich als Nederlanders verantwoordelijk voelen voor het lot van de Afghanen. Sinds hun reis in 1975 hebben ze ook een speciale band met het land.
Volledig scherm
PREMIUM
Liesbeth en Yvo van Loon, gebogen over de bosatlas bij de kaart van Afghanistan. Ze hebben graag vluchtelingen over de vloer, omdat ze zich als Nederlanders verantwoordelijk voelen voor het lot van de Afghanen. Sinds hun reis in 1975 hebben ze ook een speciale band met het land. © Paul Rapp

Vluchtelingen zijn altijd welkom bij Liesbeth en Ivo: ‘Wij zijn verantwoordelijk voor ze’

NIJMEGEN - Door een ‘hippiereis’ in 1975 in een oude Citroënbus, waarbij ze ook door Afghanistan reden, hebben Yvo en Liesbeth van Loon een speciale band met de evacués van Heumensoord. De Afghanen waren praktisch buren en waren elke dag welkom in hun huis.     

8 reacties

 • Marleen Verstraeten

  4 maanden geleden
  Wat fijn dat er nog zulke mensen zijn.. dit zijn de échte Nijmegenaren! ..er zijn imers al teveel zure baudet dweepers hier die een vluchteling nog niet eens een slaapplek gunnen en die daklozen uit hun straat wegjagen. En dan weer flink stemmen op de partijen die deze ellende veroorzaken!
 • Liesbeth Sanderse

  4 maanden geleden
  Fijn dat jullie een gastvrij huis hebben. Ook ik ervaar Afghaanse mensen als vriendelijk, leuk gevoel voor humor en behulpzaam. Bescheiden bovendien. Gelukkig mag ik er sommigen intussen tot mijn vrienden rekenen. Ook na Heumensoord.
 • Theo van Hees

  4 maanden geleden
  Ach ja kom je lekker in het nieuws toch!!! Lekker gastvrij blijven en zoveel mogelijk naar Nederland halen en je eigen mensen in de kou laten staan.
 • Carel van ‘t Zand

  4 maanden geleden
  Conservatieve religieuze opvattingen zijn het gif onder de mensheid. Religie is macht en teveel macht uit zich in onderdrukking. Helaas moet ik constateren dat de mensen die dit culturele gif vroeger met felheid bestreden, het nu hardnekkig met open armen binnenhalen (beschermen en gedogen). Kindbruiden, besnijdenissen en onderdrukking van vrouwen en homosexuelen zijn in NL hierdoor ernstig toegenomen.
 • Japie lamers

  4 maanden geleden
  We moeten ophouden met het "pamperen" van die vluchtelingen. Nederland is vol, overvol! Laat die vluchtelingen hun eigenland opbouwen en daar aan het werk gaan. Als het zo doorgaat komt de halve wereld naar ons land toe. Het land dat we met hard werken opgebouwd hebben.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.