Nu ze door de coronapandemie niet zelf in de lokale supermarkten aanwezig kunnen zijn, vrezen vrijwilligers van de Voedselbank dat er dit jaar minder wordt ingezameld.
Volledig scherm
Nu ze door de coronapandemie niet zelf in de lokale supermarkten aanwezig kunnen zijn, vrezen vrijwilligers van de Voedselbank dat er dit jaar minder wordt ingezameld. © DG

Voedselbank vreest minder opbrengst supermarktactie: ‘Vrijwilligers maken het verschil’

NIJMEGEN - Klanten van lokale Albert Heijns kunnen tot 21 november boodschappen doneren aan de Voedselbank Nijmegen-Overbetuwe. Hoewel de actie eerdere jaren maar een dag duurde, vreest de vrijwilligersorganisatie dit keer toch veel minder in te zamelen. ,,Normaal maken onze vrijwilligers het verschil.”

5 reacties

 • Bevoort

  2 maanden geleden
  Als je de boodschappen bij AH online besteld kun je daar een donatie doen voor de voedselbanken. Je kunt het bedrag zelf bepalen. Dus geen goederen, maar geld. Enige nadeel: het komt niet terecht bij jouw lokale voedselbank. Bij andere supers moet je fysiek je boodschappen doen en lukt het online tot nu toe helaas niet. Hoop dat daar snel verandering in komt.
 • Nimma86

  2 maanden geleden
  Ik heb hier een beetje een dubbel gevoel over. Het voelt alsof je iets heel nobels doet maar de echte winnaar is Albert Heijn. De omzet zou tijdens deze dagen wel een stuk hoger liggen. Maar aan de andere kant neemt het niet weg dat je iets bijdraagt aan de voedselbank. Vandaar het dubbele gevoel. Het zou mooi zijn geweest als Albert Heijn voor elke donatie (waarde van de producten) de inzet verdubbelt.
 • Titus

  2 maanden geleden
  Is geen kwestie van mogen , maar of ze zelf willen meedoen, en hoe!  Andere supers doen dat niet, of anders. B.v. door coupons die er staan mee te nemen naar de kassa en die af te rekenen. Die etenswaren gaan daarna, a .d .hand  van ingeleverde coupons,  naar een voedselbank.
 • Titus

  2 maanden geleden
  Het lijkt wel edelmoedig, maar het mes snijdt voor AH wel van twee kanten. Ze verkopen zo veel van de "goedkopere"  houdbare producten en doneren zodoende als keten niets aan deze  voedselvoorziening. Beetje hypocriet, al is deze manier voor veel klanten wel een handige , makkelijke wijze van zelf iets doneren. Zo werkt het, maar ik doe het op een andere manier, en op een andere, stille plaats, waar ik eten naartoe breng, want wil niet te koop lopen daarmee!
 • Reur

  2 maanden geleden
  Wat is er mis met de andere supermarkten in Nijmegen? Waarom mogen die niet meedoen?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Studenten willen meer te zeggen hebben over coronaregels
  Play

  Studenten willen meer te zeggen hebben over coronare­gels

 2. Bouwvakkers onwel door ongeluk op zandafgraving Spijk
  Play

  Bouwvak­kers onwel door ongeluk op zandafgra­ving Spijk

Nijmegen e.o.