De auto's van de handhavers bij voetbalclub DVOL in Lent.
Volledig scherm
PREMIUM
De auto's van de handhavers bij voetbalclub DVOL in Lent. © eigen foto

Voetbalclubs regio Nijmegen zitten in hun maag met ‘illegale sporters’

NIJMEGEN - Voetbalclubs in de regio zitten in hun maag met voetballende jongeren op hun afgesloten sportcomplexen. Bij Germania in Groesbeek kwamen terreinmeesters voor een onaangename verrassing te staan, want daar waren ook vernielingen aangericht op de velden van sportpark Noord.

,,Een stuk veld is aangetast met vuurwerk, bovendien lag er ontzettend veel rotzooi. Blikjes, dopjes, zakjes, enzovoort”, laat Germania-voorzitter Wim Benders desgevraagd weten. 

,,Omdat er geen activiteiten zijn, zitten de hekken dicht. Blijkbaar wordt daar toch overheen geklommen. We controleren, maar onze vrijwilligers zijn er ook niet constant.”

Quote

Leden die in overtre­ding zijn door het sportpark te betreden krijgen eerst een gele kaart en daarna een rode kaart. Dan gaan we in gesprek met de club over verdere consequen­ties

Kinderen spelen volop buiten in Nijmegen, zoals hier op de velden van Trekvogels, en hebben geen idee dat sociale afstand van levensbelang is.
Volledig scherm
Kinderen spelen volop buiten in Nijmegen, zoals hier op de velden van Trekvogels, en hebben geen idee dat sociale afstand van levensbelang is. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.