De Treffers-middenvelder Robin Janssen (rechts) in betere tijden strijdend met EVV’er Mike Verheyen. Nu mag hij, net zoals duizenden andere 26+-voetballers in de regio geen duel meer aangaan. Versoepelingen gelden alleen voor jonge spelers.
Volledig scherm
PREMIUM
De Treffers-middenvelder Robin Janssen (rechts) in betere tijden strijdend met EVV’er Mike Verheyen. Nu mag hij, net zoals duizenden andere 26+-voetballers in de regio geen duel meer aangaan. Versoepelingen gelden alleen voor jonge spelers. © Theo Peeters

Voetballers van 26+ staan nog altijd buitenspel: ‘Ik vrees dat veel clubs leden gaan verliezen’

NIJMEGEN - We mogen weer samen sporten. Als de coronacijfers het toelaten vanaf woensdag zelfs met z’n dertigen tegelijk. Maar voor volkssport nummer 1 verandert er weinig. Voetballers ouder dan 26 staan nog steeds grotendeels buitenspel.

2 reacties

 • wilhelmien kersten

  1 maand geleden
  Denk dat de titel en inhoud onjuist is, het betreft immers personen van 27+ volgens de regelgeving van het kabinet.
 • Eelco de Boer

  1 maand geleden
  Robin Jansen speelt in het eerste. Dat is dus niet zo'n best voorbeeld om te geven als je angst hebt voor verlies van leden. Dit soort spelers betaalt geen contributie en krijgt wel een riante "onkostenvergoeding". Die blijven dus wel, dat extra geld willen ze simpelweg niet missen.
 1. Een moestuin in Bottendaal: in het hart van de stad middenin de natuur
  PREMIUM

  Een moestuin in Bottendaal: in het hart van de stad middenin de natuur

  NIJMEGEN - Het voorjaar was koud en nat en de natuur kwam moeizaam en in slow motion op gang. Maar de eerste bloesems zijn inmiddels uitgebloeid en de tuinen van Nijmegen staan er door de overdadige regenval van de laatste tijd weelderig bij. Vereniging Groei en Bloei (sinds 1876!) selecteerde een aantal paradijsjes. Liefhebbers konden dit weekend struinen door 6 tuinen in Nijmegen en 24 tuinen in de omgeving, van Groesbeek tot Dreumel. De variatie bleek enorm: watertuinen, cottagetuinen, theetuinen en beeldentuinen: alles kwam voorbij. Trotse eigenaren gaven graag uitleg over aanleg en onderhoud.
 2. Man zegt zich niets te herinneren van verkrachting Arnhemse bij Vierdaagsefeesten: ‘U kletst uit uw nek’
  PREMIUM
  1

  Man zegt zich niets te herinneren van verkrach­ting Arnhemse bij Vierdaagse­fees­ten: ‘U kletst uit uw nek’

  ZUTPHEN – ‘Bizar’. Het woord klinkt meermalen tijdens de rechtszaak tegen een 23-jarige Tilburger die wordt verdacht van het verkrachten van een Arnhemse tijdens de Vierdaagsefeesten in Nijmegen in 2017. De man zegt zich niets te herinneren. Niet van de Vierdaagse, niet van de vrouw, niet van de verkrachting. Hij zegt zich zelfs niets te herinneren van de afgelopen vijf jaar.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.