Volledig scherm
Een lijkwagen is ter plaatse, de plek van het ongeluk is met schermen afgezet. © DG

Voetgangers en hun honden gedood bij aanrijding met trein in Nijmegen (video)

NIJMEGEN - Bij een ernstig treinongeluk in Nijmegen zijn maandagmorgen twee personen om het leven gekomen. Volgens de politie zijn de voetgangers, samen met enkele honden, de spoorwegovergang in de Sionsweg overgestoken terwijl de spoorbomen al omlaag waren. „Dit is willens en wetens gebeurd, dus het lijkt op zelfdoding”, laat een woordvoerder van de politie weten.

Hoeveel honden er precies betrokken waren, is niet bekend. Wel is duidelijk dat zeker drie honden bij de botsing om het leven zijn gekomen. Een andere hond heeft het overleefd. Dat dier is opgevangen door de dierenambulance.

Slachtofferhulp
Twee mensen zijn getuige geweest van de aanrijding. Daarbij gaat het naast de machinist ook om een vrouw die bij de spoorwegovergang stond te wachten. Voor hen is slachtofferhulp geregeld. Hetzelfde geldt voor de inzittenden van de trein. Het voertuig staat tientallen meters verderop stil op het spoor.

Een auto die in de buurt van de overweg stond, is op last van de politie door een berger meegenomen.

Helikopter
Kort na de aanrijding is een politiehelikopter opgestegen om foto's te maken. Onderzoek moet uitwijzen of het inderdaad om zelfdoding, of toch een noodlottig ongeval gaat. Vanwege de aanrijding was er lange tijd geen treinverkeer mogelijk en was ook de Sionsweg afgesloten. Dit resulteerde in veel oponthoud. Kort voor 12.00 uur kon het treinverkeer weer worden hervat.

Bel 0900-0113 als u nadenkt over zelfmoord.

Volledig scherm
De spoorwegovergang is afgesloten. © DG
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
De plek van het ongeluk werd direct met witte schermen afgezet. © Gerard Verschooten
Volledig scherm
© Google
Volledig scherm
© DG

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.