Volledig scherm
Nijmegen Centraal. © Mariska Hofman/DG

Volgende week proef met dichte poortjes bij station Nijmegen

NIJMEGEN - Bij wijze van proef gaan volgende week woensdag en donderdag de poortjes op het station van Nijmegen dicht tussen 7 uur in de ochtend en 7 uur in de avond. In september zijn de poortjes geplaatst. De bedoeling is dat ze vanaf 27 december definitief dichtgaan. Vanaf dan is het niet meer mogelijk om zonder in te checken op het perron te komen.

Met de poortjes willen NS ervoor zorgen dat zwartrijders niet meer met de trein kunnen. Ook moeten ze zorgen voor meer veiligheid voor reizigers en conducteurs. Uit onderzoek van de vervoerder blijkt dat zwartrijders vaak verantwoordelijk zijn voor incidenten met agressie.

Dienstregeling
In eerste instantie was het de bedoeling dat de proef op 12 en 13 december wordt uitgevoerd. Dat staat ook op posters bij het station. Maar omdat ook al de nieuwe dienstregeling ingaat, wordt dat nu 14 en 15 december.

Druk
Tijdens de proef staan medewerkers van NS bij de poortjes om te kijken hoe het gaat. Ze letten er bijvoorbeeld op hoe druk het is en of mensen hulp nodig hebben.

Installeren
Ter voorbereiding is in mei de stationshal in Nijmegen gegraven om de poortjes te installeren. De stad is één van de laatste grote steden waar NS de poorten plaatst.

Volledig scherm
De toegangspoortjes worden geplaatst. © Bert Beelen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.