De Van Lyndenstraat in Nijmegen Oost met arbeidershuisjes die in de 19de eeuw zijn neerzet door corporatie Volksbelang. Tien jaar geleden is het buurtje gerenoveerd, het fonds van Volksbelang heeft eraan bijgedragen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Van Lyndenstraat in Nijmegen Oost met arbeidershuisjes die in de 19de eeuw zijn neerzet door corporatie Volksbelang. Tien jaar geleden is het buurtje gerenoveerd, het fonds van Volksbelang heeft eraan bijgedragen. © Foto: Bert Beelen

Volksbelang: Nijmeegs fonds voor meerwaarde in huisvesting

NIJMEGEN - Opgezet in de negentiende eeuw om arme mensen te huisvesten. Tegenwoordig steunt Stichting Volksbelang sociale woonprojecten. Het 125-jarig bestaan is gevierd met een prijsvraag voor innovatief bouwen en een boek. 

3 reacties

 • Uw Buurman

  2 jaar geleden
  Is er iets mis met sociale ongelijkheid?
 • Citroen

  2 jaar geleden
  Het winnende ontwerp ziet er buitengewoon armoedig uit en daarom ook niet duurzaam. Zo hou je sociale ongelijkheid in stand.
 • Ikwilgeenprik

  2 jaar geleden
  De van Lyndenstraat moest toen zo nodig behouden blijven...Maar als ik er nu kom dan vind ik het een eng straatje met al die voordeuren gelijk aan de stoep. Ook is er niets moois aan waardoor ik zou snappen dat dit bewaard moest worden.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen