Ralph Posset met het afvoerputje bij het Stedelijk Museum in Amsterdam.
Volledig scherm
Ralph Posset met het afvoerputje bij het Stedelijk Museum in Amsterdam. © Jan Pieter Ekker

Volkskunstenaar ‘signeert’ Valkhof Museum

NIJMEGEN - Ralph Posset voorzag de witte badkuip, de aanbouw van Stedelijk Museum in Amsterdam, al eens van een zelfgemaakt afvoerputje. En in zijn woonplaats Den Bosch verrijkte hij de buitenkant van het Noordbrabants Museum met wc-rollen en een keer met Mariabeeldjes en buisjes bloed.

3 reacties

 • Sandmann

  4 jaar geleden
   ,,Heel goed als kunstenaars zich afzetten tegen de gevestigde orde. We zien wel wat we ermee doen.” En wat mag die gevestigde orde dan wel zijn? En wat is een kunstenaar? Behoort Posset ook tot de gevestigde orde van kunstenaars? Dat belooft weinig goeds voor de toekomst als het Valkhof zich laat gebruiken voor deze odinaire graffiti. Snel verwijderen lijkt me of mogen ‘gewone’ graffitispuiters ook hun gang gaan. Moet toch kunnen met dit ‘kunstzinnige’ goede voorbeeld.
 • FFF

  4 jaar geleden
  Laat me niet lachen...…maar…..zelf lacht hij nog het meest hoe hij iedereen bij de neus neemt.
 • Dion

  4 jaar geleden
  In het filmpje van de 2 duitsers zag ik ze in het Valkhofmuseum...wat een saaie dode boel daarbinnen zeg. Ik zou er nog niet heengaan als er een gratis warm buffet stond.En hoeveel miljoenen hebben ze dit jaar weer gekregen van ons belastinggeld?? En hoeveel de Lindenberg?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen