Ralph Posset met het afvoerputje bij het Stedelijk Museum in Amsterdam.
Volledig scherm
Ralph Posset met het afvoerputje bij het Stedelijk Museum in Amsterdam. © Jan Pieter Ekker

Volkskunstenaar ‘signeert’ Valkhof Museum

NIJMEGEN - Ralph Posset voorzag de witte badkuip, de aanbouw van Stedelijk Museum in Amsterdam, al eens van een zelfgemaakt afvoerputje. En in zijn woonplaats Den Bosch verrijkte hij de buitenkant van het Noordbrabants Museum met wc-rollen en een keer met Mariabeeldjes en buisjes bloed.

Vrijdag vereert hij in Nijmegen Museum Het Valkhof met een kunstwerk van eigen hand: een gigantische handtekening op een van de ramen. ,,Dat is immers het duurste stukje van een kunstwerk", zegt Posset. ,,Een werk dat is gesigneerd door een bekend kunstenaar is veel meer waard.” 

Met zijn acties wil Posset de wereld van de kunstinstituten opschudden. ,,Musea zijn aangeharkte tuintjes, begraafplaatsen voor voorspelbare kunst.”

Hedwig Saam, directeur van Museum Het Valkhof, is benieuwd naar de artistieke kwaliteit van de schenking van Posset. ,,Heel goed als kunstenaars zich afzetten tegen de gevestigde orde. We zien wel wat we ermee doen.” 

WC-rollen van Ralph Posset op het Noordbrabants Museum in Den Bosch.
Volledig scherm
WC-rollen van Ralph Posset op het Noordbrabants Museum in Den Bosch. © Ralph Posset
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.