Vondst drugslab op Kerkenbos Nijmegen na aanhouding mannen voor drugsproductie

videoNIJMEGEN - De vondst van een drugslab in een bedrijfspand aan de Kerkenbos in Nijmegen vrijdagavond komt direct voort uit de aanhouding van twee mannen de avond daarvoor. Dat zegt de politie. Een van die twee mannen werd gezocht omdat hij betrokken zou zijn bij een ander geval van productie van harddrugs.

De man werd donderdagavond aangehouden in zijn auto. Bij de aanhouding werden in het voertuig stoffen gevonden die gebruikt worden voor de productie van drugs. Een bijrijder is daarom ook aangehouden.

Het onderzoek dat volgde leidde naar het bedrijfspand aan de Kerkenbos. Daar werden chemische afvalstoffen gevonden van vermoedelijk de productie van synthetische drugs.  Omdat er een penetrante lucht hing, heeft de brandweer metingen verricht. Daaruit bleek geen gevaar voor de gezondheid of de omgeving.

Bij onderzoek zaterdag werd in het pand een drugslab gevonden. Nadat de politie het onderzoek er heeft afgerond zal het lab worden ontmanteld.

Volledig scherm
In een bedrijfsverzamelgebouw aan de Kerkenbos in Nijmegen zijn vrijdag laat in de avond in verschillende kantoor ruimtes vaten met chemicaliën gevonden. © Fernando Bot/ Persbureau Heitink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.