Volledig scherm
De politie slingert de vrachtwagenchauffeur op de bon nadat hij met zijn te zware voertuig de Waalbrug was opgereden en achteruit terug moest. Het is de derde keer in zes dagen dat een chauffeur op deze manier in de fout gaat. © DG

Voor derde keer in een week rijdt vrachtwagen zich vast op Waalbrug: ‘Ik volgde mijn gps’

updateNIJMEGEN - Voor de derde keer in zes dagen heeft een vrachtwagenchauffeur het verbod genegeerd de Waalbrug in Nijmegen op te rijden. En opnieuw betekende dit chaos in de stad; het verkeer staduitwaarts liep maandagochtend tijdelijk muurvast tot op het Keizer Karelplein.

De vrachtwagen kwam vanaf de Nieuwe Ubbergseweg (N325) en sloeg rechtsaf de brug op. Volgens de chauffeur, afkomstig uit Roemenië, gaf zijn gps aan dat hij richting Arnhem de Waalbrug op moest. De borden, waarop staat aangegeven dat de Waalbrug voor vrachtwagens versperd is, had hij over het hoofd gezien. 

,,Ik moet naar Arnhem, dat is rechtsaf volgens mijn gps. Slechts 2 kilometer en dan begint de snelweg’’, reageerde hij verbouwereerd.   

Vanwege werkzaamheden aan de brug is zowel stadinwaarts als -uitwaarts de komende anderhalf jaar slechts een rijbaan beschikbaar. Deze banen liggen beide buiten de boogconstructie van de brug en hebben ieder een capaciteit van maximaal 3,5 ton. Daarmee is de brug tijdens de renovatie verboden terrein voor de meeste vrachtwagens.

Ook vanochtend zat er voor de chauffeur niets anders op dan zijn vrachtwagen in de achteruitversnelling te zetten en deze de Waalbrug weer af te manoeuvreren. Eenmaal van de brug is de chauffeur staande gehouden en is proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

‘Pure pech’

Afgelopen dinsdag reed een vrachtwagen zich vast op de Waalbrug. Dit had een file van ruim een uur tot gevolg. Een dag later was het opnieuw raak en opnieuw betekende het aardig wat oponthoud staduitwaarts. 

Een woordvoerder van de gemeente hield het na die twee incidenten op ‘pure pech’. ,,Sinds de afsluiting van de brug eind maart zijn dit de eerste incidenten. Het lijkt eerder toeval dat het nu twee dagen achter elkaar misgaat, dan dat er iets structureels aan de hand is.’’ 

De gemeente vond het woensdag dan ook niet nodig extra maatregelen te nemen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.