Chantal Bleeker, hoogleraar 'Uitbreken van infectieziekten' en internist-infectioloog in het Radboudumc.
Volledig scherm
PREMIUM
Chantal Bleeker, hoogleraar 'Uitbreken van infectieziekten' en internist-infectioloog in het Radboudumc. © Radboudumc

Voor volgende week vrijdag is ‘klein wonder’ nodig, zegt Radboudumc dat al tientallen operaties afblaast

NIJMEGEN - Een kleine twintig operaties per week worden nu al uitgesteld en die aantallen zullen ondanks alle maatregelen de komende weken alleen maar oplopen. ,,Er moet een klein wonder gebeuren, wil het kabinet volgende week vrijdag kunnen zeggen: het gaat best goed.’’

19 reacties

 • Riana Haaren

  1 jaar geleden
  De demissionaire regering heeft haar doel bereikt, zo is te lezen in deze reacties. Forse tweestrijd tussen gevaccineerden en ongevaccineerden. Laten we elkaars keuzes respecteren. In het ziekenhuis in Maastricht zijn 8 van de 10 patiënten gevaccineerd. Je kunt ook ziek worden ondanks of misschien wel door het vaccin. Wie garandeert dat deze vaccins werken tegen een virus? En als je ziek wordt door het vaccin, mag je dan ook niet naar het ziekenhuis? Want je hebt zelf gekozen voor die prik.
 • Desirea Ter Stegen

  1 jaar geleden
  Er word flink afgegeven op niet gevaccineerden alsof die de schuld van alles zijn.Maar korte tijd geleden moest iedereen een prik halen anders konden ze niet naar een festival,kroeg etc maw alles weer losgooien want die mensen werden opstandig.En nu?de besmettingen lopen op en dacht je dat alleen mensen zijn zonder een prik?Een gevaccineerde kan het nog overdragen dus praat je niet schoon.En meer zorg betalen niet geënte mensen?genoeg individuele zorgkosten die we dan ook maar moeten filteren.
 • Carel van ‘t Zand

  1 jaar geleden
  Beste Ceciel. Ik (als gevaccineerde) weiger het om alle ongevaccineerde mensen weg te zetten als asocialen of schuldigen aan deze pandemie. Wie ben jij om een ander te veroordelen? En kijk eens verder dan je neus lang is. De statistieken geven een goed beeld wie die Covid patiënten hoofdzakelijk zijn uit welke brandhaarden. (Alleen mag dit niet publiekelijk gezegd worden, uit angst voor mensen zoals jij.)
 • Charles de Wit

  1 jaar geleden
  Rolsteen Helemaal fout wat je uitkraamt. 80% van de corona patiënten op de ic: ongevaccineerd . 75% van de corona patiënten in het ziekenhuis: ongevaccineerd. Op de enkeling na die niet gevaccineerd kan worden, hoefden deze asocialen daar niet eens bed voor een ander, die op een levensreddende operatie wacht, bezet te houden. Dat is bloed van onnodige doden aan hun handen Maar dat wil de wappie niet horen.
 • Vivian Hansen

  1 jaar geleden
  Naast dat er veel IC capaciteit nodig is, is Corona een gevaarlijke ziekte voor een deel van de bevolking. Ook dunne, fitte mensen komen op de IC of gaan dood. Ook voor zwangere vrouwen is het gevaarlijk. En denk ook eens aan long covid. Indammen van het virus is om meer redenen belangrijk.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen